Del segon origen. Arts a Catalunya 1950-1977

Redacció L'Avenç

dissabte, 22 de agost del 2015

Del segon origen

El MNAC presenta una exposició sobre l'art de la segona meitat del segle XX, com a L’exposició complement i perllongació cronològica de la nova presentació d’art modern del museu inaugurada recentment. [+]

Del segon origen proposa un apropament al desenvolupament de l’art a Catalunya des de 1950 i fins a 1977, entre els diversos intents de reprendre la tradició avantguardista interrompuda per la Guerra Civil i l’efervescència de la cultura llibertària durant el procés de restitució democràtica.

Entre 1950 i 1977 es desenvolupa un dels períodes més rellevants de l’art català del segle XX, que arrenca després de Dau al Set i apunta cap al procés de restitució democràtica i institucional del país. Aquesta mostra, amb prop de 400 obres (pintures, escultures, pel·lícules i material documental divers)- tracta d’establir una cronologia d’aquests vint-i-set anys atenent els artistes, les exposicions, els projectes editorials i els esdeveniments culturals que van forjar, de vegades a l’ombra de la historiografia, l’evolució de les pràctiques artístiques contemporànies a Catalunya.

Més informació sobre l'exposició aquí.

INFORMACIÓ:

LLOC: MNAC (Parc de Montjuïc. Barcelona)

DATA: Fins al 25 d’octubre de 2015

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.