Converses a La Pedrera: l'Islam

Redacció L'Avenç

divendres, 16 de octubre del 2015

Converses La Pedrera

El proper dilluns dia 19 a les 19,30h tindrà lloc una nova edició de Converses a La Pedrera, aquest cop entre dues dones, expertes en l'univers islàmic a Occident: Dolors Bramon i Nilüfer Göle. [+]

La sociòloga turca Nilüfer Göle i la filòloga i historiadora Dolors Bramon. Totes dues posaran el focus en l’univers islàmic a Occident per conèixer de primera mà què significa ser musulmà a Europa. Parlaran dels immigrants i dels conversos, de feminisme, de la vida quotidiana i ​la ​convivència social, dels tòpics i els estereotips que no ens deixen veure-hi més enllà.

Nilüfer Göle és directora acadèmica del Centre d’Hautes Études Sociologiques et Politiques Raymond Aron des del 2001. Els seus camps d’interès se centren en l’islam, l’espai públic, el gènere, el laïcisme... El seu darrer llibre és Musulmans au quotidien. Une enquête européene sur les controverses autour de l’islam.

Dolors Bramon és professora de l’Institut de Ciències Religioses de Barcelona i és emèrita de la Universitat de Barcelona i de l’Institut d’Estudis Catalans. Ha impartit cursos a diverses universitats sobre el món semític i ha publicat estudis especialitzats en l’islam.

INFORMACIÓ:

Dia: 19 d’octubre de 2015 a les 19.30 hores.

Lloc: La Pedrera, c/Passeig de Gràcia, 92. Barcelona.

Organitza: Fundació Catalunya-La Pedrera i Arcàdia

L’activitat té un preu de 4€, venda online fins a dues hores abans de l’activitat.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.