ACTUALITAT

Homenatge a Ventura Pons

Dilluns 15 de gener, la Filmoteca serà la seu de l'acte en record del cineasta barceloní, que tindrà lloc a les 19h

L'acte es clourà amb la projecció d'un dels films més estimats del director | Filmoteca de Catalunya
per Redacció, 15 de gener de 2024 a les 09:14 |
Després de la mort, de Ventura Pons el passat 8 de gener, la Filmoteca de Catalunya acollirà l'homenatge que la Generalitat de Catalunya farà al director. 

Serà d’accés lliure fins a esgotar l’aforament i tindrà lloc a la Sala Chomón, a la seu del Raval de la Filmoteca. La consellera de Cultura Natàlia Garriga presidirà l'acte, que comptarà amb la presència la família Pons i Sala i amics i col·laboradors del cineasta. També hi col·laboraran la productora de Pons, Els films de la Rambla, i l’Acadèmia del Cinema Català. Finalment, es projectarà la pel·lícula Actrius (1996), una de les més recordades de la seva filmografia. Núria Espert, Rosa Maria Sardà, Anna Lizaran i Mercè Pons protagonitzen aquesta adaptació de l’obra teatral de Josep Maria Benet i Jornet.
 
La trajectòria de Ventura Pons, de més d'una trentena de pel·lícules, va començar amb el debut amb Ocaña l'any 1978. Be Happy!, de l'any 2019, és el darrer film d'una carrera consolidada a Catalunya però també internacional. Entre els seus títols, hi ha comèdies d'èxit dels anys 80 i 90 com El vicari d’Olot (1981) o Què t’hi jugues Mari Pili (1991), documentals sobre figures de la cultura popular catalana com El gran Gato (2003) o Cola, Colita, Colassa (Oda a Barcelona) (2015), i diverses adaptacions d'obres narratives i dramàtiques com ara El perquè de tot plegat (1995) de Quim Monzó, Amic/Amat (1999) de Josep Maria Benet i Jornet o Morir (o no) (2000) de Sergi Belbel.

Ens afegim a l'homenatge al cineasta barceloní compartint en obert aquí l'entrevista en profunditat que li va fer Josep M. Muñoz, l'any 2016 a L'Avenç.

Trobareu tota la informació de l'acte, en aquest enllaç.
 
Participació