L'Avenç torna! Torna tu a L'Avenç!

Ja és a la venda el número 501 de L'Avenç, corresponent al mes d'octubre

per Redacció, 1 d'octubre de 2023 a les 00:00 |
Tal i com ja vam anunciar fa uns dies, la revista L'Avenç es torna a publicar aquest mes d'octubre, després d'uns mesos d'aturada, tant en la seva versió en paper com en digital. El nou número, ja sota la direcció de Simona Skrabec, està des d'avui a la venda a través del web de L'Avenç, i estarà disponible en llibreries i quioscos a partir del dia 10.

El número de retorn de L'Avenç està dedicat al diàleg entre el passat i el futur, amb la convicció que cal analitzar d’on venim per encarar els reptes que s’acosten. Joaquim Nadal recorda Josep Fontana a la secció Bitllets, amb un homenatge a la veu i la mirada distintives de l'historiador. Tornem, també, amb un doble avançament editorial: el poema «bucarest» d'Eduard Olesti i les primeres pàgines de Passejades nocturnes, de Charles Dickens, una de les novetats tardorenques d'Els Llibres de L'Avenç. L’historiador Peter Burke rememora els seus inicis en la disciplina a l’entrevista del mes, la traducció d’una conversa amb el periodista Mariano Schuster. Els focus exploren les eines per pensar la història moderna i contemporània, amb la passejada de la investigadora Anne-Marie Thiesse pels orígens de les identitats nacionals a Europa, i les reflexions de l’historiador Fernando Hernández Sánchez a propòsit dels marcs temporals de la disciplina. Pel que fa a les ressenyes culturals, Martí Gallén elogia el «tour de force» de l’actor Joan Carreras com a un Ricard III ben particular, i Imma Merino analitza un altre retorn, el del director Víctor Erice, conegut pel film El espíritu de la colmena (1973). Un fotograma d’aquesta pel·lícula protagonitza la portada, on també hi llueix la nova capçalera de L’AVENÇ. Joan Todó explora la lectura fragmentària i suggeridora i Antoni Pizà reflexiona sobre els usos de la música tradicional durant el primer franquisme. Jordi Puntí tanca el número amb un tomb per la nostàlgia pròpia i les que són possibles al món contemporani. 

El número es presentarà públicament el dimarts 10 d'octubre a les 18.30h a la llibreria Alibri de Barcelona (Balmes, 26). Us hi podeu inscriure enviant un correu electrònic.

I recordeu que podeu adquirir la revista aquí i també subscriure-vos-hi AQUÍ.

 
Arxivat a:
, General
També hauries de llegir
Fa 11 setmanes

L’Avenç es torna a publicar a partir de l’octubre

Participació