Actualitat

L’Avenç es torna a publicar a partir de l’octubre

L’escriptora Simona Škrabec dirigirà la revista en la nova etapa

per L'AVENÇ, 15 de setembre de 2023 a les 18:00 |
Avui hem anunciat la represa de la publicació de la revista, que tindrà lloc al mes d’octubre, amb l’aparició del número 501, cinc mesos després d’haver-ne suspès la sortida. S'havia previst un acte de presentació a la Setmana del Llibre en català, que s'ha anul·lat a causa de la pluja. 
 
La nova etapa de la publicació, que manté l’orientació i la periodicitat mensual, és possible gràcies a la complicitat de diversos actors, principalment la decisiva aportació econòmica d’un particular i el suport de la Generalitat de Catalunya al projecte.
 
Canvis de la nova etapa
Els editors de L’Avenç, Josep M. Muñoz i Núria Iceta, han comunicat els canvis en la direcció de la revista, després que Josep M. Muñoz, que n’ha estat el director en els últims 24 anys, anunciés públicament el mes de març passat que no seguiria, per decisió pròpia, al capdavant de la revista.
 
La nova directora de L’Avenç és l’escriptora i traductora Simona Škrabec, que encapçala el nou Consell de Redacció del qual també formen part el periodista David Fernàndez, l’escriptor Julià Guillamon, l’escriptora Cristina Masanés, l’escriptor Jordi Puntí, i la periodista i fotògrafa Ana Sánchez. També s’ha incorporat recentment a L’Avenç la cap de redacció Carla Riera.
 
La designació de Simona Škrabec significa que, per primer cop, la revista serà dirigida per una dona, 46 anys després de la seva fundació, l'any 1977.
 
El número 501, corresponent al mes d’octubre, es presenta amb una capçalera renovada i un nou disseny de la portada. S’hi mantindran moltes de les seccions i col·laboradors habituals i se n’hi aniran incorporant de nous.
 
D’altra banda, L’Avenç continuarà publicant, quatre cops l’any, el suplement Plecs d’Història Local, gràcies al suport de l’Institut Ramon Muntaner i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, i, amb periodicitat anual, el butlletí del MUHBA. Museu d’Història de Barcelona, així com la revista de llengua i literatura Els Marges. També continua la publicació de llibres en les sèries Literatures, Assaig i L’Accent.

En aquest enllaç teniu accés a la nota de premsa.

 
Arxivat a:
, General
Participació