ACTUALITAT

Quatre curtmetratges dedicats a Picasso, a la Filmoteca

Les projeccions coincideixen amb els 50 anys de la mort de l'artista i els 60 de la inauguració del Museu Picasso

Fotograma del curtmetratge 'Picasso 136' | Filmoteca de Catalunya
per Redacció, 29 de setembre de 2023 a les 12:50 |
La Filmoteca acollirà dimarts 3 d'octubre la projecció de quatre curmetratges que giren entorn la figura de Picasso. Serà a les 17 h a la Sala Chomón de la Filmoteca (Plaça de Salvador Seguí, 1, Barcelona), en una sessió gratuïta. Les obres són d’entre 1970 i 1982 i s’han recuperat com a part del pla de digitalització del fons patrimonial de la Filmoteca, en el marc del cicle «Per amor a les arts». La proposta s'ha organitzat amb la col·laboració del Museu Picasso de Barcelona.

Abans del visionat, hi haurà una presentació a càrrec d'Emmanuel Guigon, director del Museu Picasso de Barcelona, Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya, i Mariona Bruzzo, cap del Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca (2CR).  

Aquest és el programa de la sessió: 
 
Picasso 136, de Jordi Vall Escriu (1970)
VE. 15’. DCP. Un assaig sobre els colors de Picasso, especialment de la sèrie «Las Meninas», pintada el 1957.   

Picasso, l’alegria de viure, de Jordi Artigas (1981)
VC. 18’. DCP. Un documental d’animació sobre la relació de Picasso amb Catalunya.   

Picasso nostre, de Maria Lluïsa Borràs (1982)
VC. 29’. DCP. Un documental sobre la influència del paisatge català en l’obra de Picasso que posa l’èmfasi en les seves estades a Gósol, Horta de Sant Joan i Cadaqués. Dirigit per una destacada historiadora de l’art.  

El museu dels tres palaus, de Josep Maria Forn (1982)
VC. 12'. DCP. Una descripció del Museu Picasso de Barcelona a través dels tres palaus que el formen: el Palau Berenguer d'Aguilar, el Palau del Baró de Castellet i el Palau Meca, dirigit per Forn en la plenitud de la seva carrera. El curtmetratge prové de l'Arxiu Històric de l'Institut de Cinema Català, S.A. 

Trobareu més informació en aquest enllaç

 
Participació