ACTUALITAT

Les precursores del cinema feminista francès, a la Filmoteca

La mostra recorre la història del feminisme a França durant les dècades de 1970 i 1980

Carole Roussopoulos i Delphine Seyrig | Fotograma del documental '
per Redacció, 11 de juliol de 2024 a les 11:03 |
La Filmoteca de Catalunya acull a partir de l'11 de juliol l'exposició "Precursores: feminismes, càmera en mà i arxiu a l'espatlla", adaptada a partir de la mostra que es va presentar a la Cité internationale des arts de París la tardor passada. El projecte recorre la història cultural i visual del feminisme a França durant les dècades de 1970 i 1980 en relació amb el Centre audiovisuel Simone de Beauvoir fundat per Delphine Seyrig, Carole Roussopoulos i Ioana Sieder, del col·lectiu Les Insoumuses.

Les creacions audiovisuals de Seyrig, Roussopoulos i Sieder testimonien lluites socials, des del dret a l'avortament o a la llibertat sexual fins a les protestes contra la guerra del Vietnam. El projecte inclou també les veus d'artistes posteriors, que dialoguen amb aquestes tres precursores. 
 
En l'adaptació per a Catalunya, les comissàries Nicole Fernández Ferrer i Nataša Petrešin-Bachelez han incorporat artistes catalanes com Eugènia Balcells, Pilar Aymerich, Fina Miralles o Mari Chordà. Totes dues inauguraran la mostra dijous 11 de juliol, a les 19h, abans de la projecció de film SCUM Manifesto (1976), en què Carole Roussopoulos i Delphine Seyrig llegeixen i reescriuen el text de Valerie Solanas. Serà a la Sala Laya de la Filmoteca. L'endemà divendres 12 de juliol a la mateixa hora i al mateix lloc tindrà lloc una conversa entre Nicole Fernández Ferrer, co-presidenta del Centre Audiovisuel Simone de Beauvoir i comissària de l'exposició, Marta Selva i Anna Solà, fundadores de Drac Màgic i la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, titulada: "Feminismes i vídeo: l’experiència del Centre audiovisuel Simone de Beauvoir".


INFORMACIÓ:

Dates: De l'11 de juliol fins al 17 de novembre 
Lloc: Filmoteca de Catalunya (Pl. de Salvador Seguí, 1-9)

L'entrada és gratuïta. Per a més informació sobre l'exposició, accediu aquí.
Participació