ACTUALITAT

Deu anys del Barcelona Pensa

El festival de Filosofia celebra el seu aniversari amb una quarantena de propostes, que comencen l'11 de novembre

La imatge gràfica del festival d'enguany | Studio Carreras
per Redacció, 10 de novembre de 2023 a les 10:44 |
El festival de Filosofia Barcelona Pensa, organitzat per Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, tindrà lloc entre el 13 i el 17 de novembre. Enguany arriba a la seva desena edició, i per aquest motiu s'articularà per primera vegada al voltant d'una temàtica: el temps

Aquest serà omnipresent en més de quaranta activitats, situades en diverses localitzacions de Barcelona, des de la mateixa Facultat fins al Museu Nacional d'Art de Catalunya o l'Ateneu Barcelonès, passant per llibreries, galeries d'art o centres cívics. No hi faltaran les conferències, taules rodones i debats o els cafès filosòfics, a més de propostes transversals que uneixen disciplines. També hi haurà espectacles, presentacions de llibres, concerts i dansa, entre d'altres.

El Barcelona Pensa va néixer amb l'objectiu de treure la filosofia de les aules i acostar-la al gran públic, que inclou també els més petits de casa. S'ha convertit ja en una cita habitual el mes de novembre, ja que coincideix amb el Dia Mundial de la Filosofia de la UNESCO, que se celebra el tercer dijous d'aquest mes. La quarta planta de la Facultat de Filosofia de la UB acollirà l'exposició «10 anys del Pensa en imatges», de Genís Carreras. La mostra recull la imatge visual del festival des de 2014, el primer any que es va celebrar, i es podrà visitar durant aquests dies.

La inauguració serà dissabte 11 de novembre, amb la proposta «Audioguia: Art en temps de guerra» a càrrec d'Àlex Mitrani i Begonya Saez Tajafuerce. L'activitat està relacionada amb l'exposició «Quina Humanitat?», i tindrà lloc a la Sala de la Cúpula del MNAC. Per assistir-hi, cal inscriure's enviant un correu a [email protected]

Trobareu totes les activitats del programa en aquest enllaç. 

PER SABER-NE MÉS

El Seminari Filosofia i Gènere - ADHUC Centre de Recerca Teoria, Gènere, Sexualitat serà un dels participants al festival. Al número 502 de L'Avenç, publicat aquest octubre, podreu llegir-hi l'entrevista a Fina Birulés, que n'és cofundadora i membre. 

Podeu adquirir la revista aquí i també subscriure-vos-hi AQUÍ.
 
Participació