MEMÒRIA

Cicle Memòries de la terra

El Born serà el punt de trobada per explorar la relació entre l'ésser humà i el seu entorn, entre el 4 i el 28 de novembre

El Born serà l'epicentre del cicle, malgrat que es faran dues sortides | El Born Centre de Cultura i Memòria
per Redacció, 3 de novembre de 2023 a les 12:52 |
Aquest mes de novembre, el Born Centre de Cultura i Memòria acollirà el cicle Memòries de la terra. Cada dimarts i cada dissabte, s'han programat taules rodones, debats, tallers, sortides i espectacles. Les diverses propostes un objectiu: fer visible la relació entre l'activitat humana i la terra, des de la perspectiva de l'activisme, la ciència i la cultura. A més, en conjunt s'ocupen dels quatre elements: terra, aire, foc i aigua.

La voluntat del cicle és convidar a la reflexió sobre les maneres d'habitar la terra, la memòria i també els reptes de futur, com ara les emergències climàtiques. Totes elles, també, comptaran amb la presència d'experts que mostraran les possibles accions per evitar la paràlisi davant els desafiaments contemporanis. La geògrafa Rosa Cerarols i l'escriptora Roser Vernet en són les comissàries. 

Memòries de la Terra s’inaugurarà dissabte 4 de novembre amb l’espectacle «Ramat simfònic», que convidarà el públic a endinsar-se en l'instint animal i el sentit gregari. En formaran part l’acròbata Quim Girón i l’artista ciborg Moon Ribas. 

A continuació, trobareu el programa complet del cicle:

Ramat simfònic
Acte inaugural
4 de novembre, a les 11 h

La mar explotada
7 de novembre, a les 18.30 h

Terra agredida | sortida
11 de novembre, de 8 a 19 h

El mar. El mur
14 de novembre, a les 18.30 h

Memòria i decreixement | sortida
18 de novembre, de 8 a 19 h

L’aigua, camp de batalla
21 de novembre, a les 18.30 h

L’aigua dibuixa la ciutat: el Rec Comtal
25 de novembre, a les 12 h

Memòria de futur: adob o residu?
28 de novembre, a les 18.30 h

LLOC: El Born Centre de Cultura i Memòria, Plaça Comercial, 12 (Barcelona)


La majoria de propostes són gratuïtes, però en alguns casos cal inscriure-s'hi en aquest enllaç, on també trobareu més informació sobre cada activitat. 


PER SABER-NE MÉS

Us proposem escoltar la conversa amb Roser Vernet, escriptora i comissària del cicle, al Punt Volat, el pòdcast de L'Avenç, Enderrock i Raig Verd. La trobareu aquí


 
Participació