ACTUALITAT

Comença novembre amb el 502

El número d'aquest mes arriba amb nous col·laboradors i una mirada crítica a les identitats

per Redacció, 2 de novembre de 2023 a les 13:30 |
El nou número de L'Avenç ja és a la venda als quioscos i a través del nostre web, i ben aviat estarà disponible també a llibreries. La coberta està il·lustrada amb una imatge de Nancy Holt / Dins fora, l'exposició dedicada als cinquanta anys d'obra de la nord-americana. El seu art explora la percepció de l'espai amb poesia concreta, land art, peces sonores o intervencions arquitectòniques, entre d'altres. La proposta, que es podrà visitar al MACBA fins al 7 de gener, convida a reflexionar sobre límits, marges i mirada, elements ben presents a L'AVENÇ de novembre. 

El número 502 comença amb una doble mirada cap a Ucraïna. Carles Torner estrena la secció «L'arca de Babel» amb una carta a l’escriptora Viktòria Amèlina, mentre que la poetessa Kateryna Babkina reflexiona des del seu exili sobre la importància de la cultura en temps de conflicte. També hi ha lloc per al debat sobre el pensament no hegemònic, amb l’entrevista a Fina Birulés, cofundadora i membre del Seminari Filosofia i Gènere d’ÀDHUC (Centre de Recerca Teoria, Gènere, Sexualitat) de la UB i del Grup Arendtià de Pensament i Política. Birulés ha publicat recentment el llibre Hannah Arendt: el món en joc (Arcàdia, 2023).

Recuperem una conferència de Herman Lebovics sobre la relació entre la França postcolonial i la identitat nacional, i una anàlisi de la trajectòria d’Italo Calvino en el centenari del seu naixement, per James Butler, on el periodista explora el compromís polític de l'escriptor. La mirada crítica de Noura Karam cap als estereotips dels best-sellers romàntics presenta el cas de Colleen Hoover. La literatura continua en els Miradors de Joan Todó i de Valèria Gaillard, que celebra la traducció d’El món resplendent, de Margaret Cavendish (Duna Llibres). També comptem amb la crítica teatral Martí Gallén, que homenatja la carrera de Sanchis Sinisterra, i amb la de cinema, signada per Àngel Quintana, que descobreix les tendències del cinema fantàstic al festival de Sitges. Com sempre, Jordi Puntí tanca el número, aquesta vegada amb un passeig pel multivers de la lectura. 

I recordeu que podeu adquirir la revista aquí i també subscriure-vos-hi AQUÍ.

 

 
Arxivat a:
, General
Participació