MIRADOR

En marxa Dansàneu, Festival de Cultures del Pirineu

per Redacció, 24 de juliol de 2023 a les 13:16 |
Està en marxa el Dansàneu, un festival cultural amb la singularitat de pivotar sobre la música i la dansa però que va més enllà d'aquestes disciplines per abastar la preocupació pel patrimoni, l'ètica i la pedagogia al servei del territori. En la seva 32a edició, la programació de 32 activitats (entre dansa, música, teatre, natura, literatura i audiovisual) té lloc en diversos emplaçaments de la Vall d'Àneu fins al dia 30, amb espectacles gratuïts i de pagament.

El Dansàneu implica els participants més enllà de la dicotomia entre artistes i espectadors. La participació activa, la implicació dels agents culturals del territori, la realització de residències propicia la interacció en un diàleg permanent de tradició, natura, patrimoni, cultura popular i propostes innovadores. Està organitzat pel Consell Cultural de les Valls d'Àneu, amb el suport de nombroses institucions i la col·laboració d'empreses i entitats, a banda del conjunt de la població de les valls. Va rebre el Premi Nacional de Cultura del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts l'any 2021.

Entre la programació d'enguany destaquen:

Dimarts 25 de juliol a les 19.30h a la plaça Major de Sorpe, Enric Casasses, Maria Mauri i Daniel Ariño presenten «El nus la flor», un recital de poesia i música basat en el llibre de Casasses publicat per Edicions Poncianes el 2018.
Dimecres 26 de juliol a les 22.30h a l’Església de Santa Maria d'Àneu d’Escalarre, concert de Maria Coma. En directe, Vocal Roots es converteix en una peça d’arts escèniques basada en la veu i el cos humà com a instruments fonamentals, que descansa en un punt de trobada entre música i performance.
Divendres 28 de juliol a les 16h al poliesportiu d’Esterri d’Àneu, Quim Bigas conduirà un taller de dansa vinculat al projecte “Era”, Premi Delfí Colomé 2022, que es podrà veure diumenge dia 30 a les 12.30h al recinte firal d’Esterri.
Divendres 28 de juliol a les 19h a l’Església de Santa Maria d'Àneu d’Escalarre, concert de Toti Soler amb la violinista Olvido Lanza sota el títol «Fill de la fortuna»
Dissabte 29 de juliol a les 12.30h a la Vinya de Cabaler de València d'Àneu concert de Névoa amb Vicenç Solsona en homenatge a Amália Rodrigues.
Dissabte 29 de juliol a les 22.30h al recinte firal d’Esterri d’Àneu la cantant Queralt Lahoz acutuarà amb el ballarí José Manuel Álvarez, una mescla de la tradició flamenca i la música hip-hop que s’acompanya d’un claríssim missatge reivindicatiu.

Podeu consultar la programació sencera aquí, i també a les xarxes socials del Festival.

 
Arxivat a:
, General
Participació