EXPOSICIÓ

Homenatge de Montserrat a Josep Benet

La mostra dona a conèixer un dels personatges més importants del s. XX a Catalunya, una persona que estimava Montserrat, on va passar moments molt importants de la seva vida.

per L'AVENÇ, 17 de juliol de 2023 a les 14:47 |

El Museu de Montserrat presenta de manera excepcional i per primera vegada, una exposició itinerant que ret homenatge a Josep Benethistoriador, advocat, editor, activista i polític que ha esdevingut una figura cabdal per entendre la història de Catalunya de la segona meitat del s. XX. i que va mantenir una relació estreta amb Montserrat.
La mostra, que porta per títol «Josep Benet, en la desfeta i el redreç», està comissariada per l’historiador i deixeble de Josep Benet, Jordi Oliva. Promoguda per Òmnium Cultural i el Museu Comarcal de Cervera, “dona a conèixer un dels personatges més importants del segle XX a Catalunya: Josep Benet, historiador, polític, editor i advocat”, apunta el comissari de la mostra, Jordi Oliva.

L'exposició mostra la figura de Josep Benet des de tres àmbits expositius: el primer és una línia en el temps de la seva vida, perquè mostra 25 fets clau de la seva trajectòria política, en el camp de l’activisme, de l’advocacia, i també com a historiador. El segon bloc, el central de l’exposició, desenvolupa les quatre facetes clau de la vida de Josep Benet: historiador, polític, advocat i activista; i ho fa des d’un diàleg entre el seu pensament i el d’altres persones, que opinaven sobre la seva obra en cadascuna d’aquestes facetes. Finalment, la mostra es clou amb un tercer àmbit audiovisual, a partir de tres entrevistes en les quals Josep Benet s’explica: la que li va dedicar Mònica Terribas al programa Savis, la de Josep Maria Espinàs al programa Identitats, i finalment, la que li va fer Montserrat Roig al programa Personatges.


INFORMACIÓ

LLOC: Sala Puig i Cadafalch del Museu de Montserrat
DATA: Fins el 1/10/2023
HORARI: De dilluns a diumenge de 10.00 - 17.45 hores.
ENTRADA: Gratuïta
Promoguda per Òmnium Cultural i el Museu Comarcal de Cervera 

PER SABER-NE MÉS 

L'Avenç ha publicat diversos articles sobre aquesta important figura. El setembre de 2010 Jordi Amat va esciure un article mb el títol "Primeres resistències de Josep Benet". Al número 335 Genís Barnosell i Àngel Duarte amb "Josep Benet. D'història, memòria i patriotisme"  i Joaquim Nadal en el número 440 va escriure un article titulat "Vida de Josep Benet, història de Catalunya".

 

 

 

 

Participació