MEMÒRIA

Salvador Seguí, el Noi del Sucre

La mostra que es pot veure al Palau Robert homenatja el líder anarcosindicalista català l'any del centenari del seu assassinat.

per Redacció, 30 de juny de 2023 a les 08:43 |

Accés a l'exposició "Salvador Seguí, el noi del sucre"/Abacus Idea


El 2023 es commemora el centenari de l’assassinat de Salvador Seguí, conegut com el Noi del Sucre. L’exposició que li dedica el Palau Robert amb el títol "Salvador Seguí, el Noi del Sucre" fa un recorregut per la seva vida i el seu temps: uns anys fonamentals per entendre com Catalunya es va convertir en una societat industrial, dels quals Seguí en va ser un protagonista essencial.

Comissariada per Sergi Martín, la mostra proposa documents, enregistraments sonors, audiovisuals, fotografies, mappings i reproduccions fidels com els vagons que duien la pagesia del camp cap a la ciutat o els cafès on es reunien. D’aquesta manera es fa un recorregut per la vida del Noi del Sucre, que va ser, també, la de molts milers d’obrers.


Sala de l'exposició "Salvador Seguí, el noi del sucre"/Abacus Idea


Dividida en quatre parts (infància i joventut, carisma i lideratge, la violència i per últim el mite intermitent) l’exposició comença amb l’arribada a Barcelona de Seguí i acaba amb el seu l’assassinat tot vivint de ben a prop la seva trajectòria vital i familiar així com les fites que va assolir i el llegat que ell i els seus companys de lluita ens van deixar en herència.
 
 
INFORMACIÓ:
LLOC: Sala 3 del Palau Robert, Pg. de Gràcia, 107 (Barcelona)
DATES: Fins al 03/09/2023
HORARI: De dilluns a dissabte, de 9 a 20 h
Diumenges i festius, de 9 a 14:30 h
ENTRADA: Gratuïta
ORGANITZACIÓ: Aquesta exposició, organitzada per la Direcció General de Difusió i la Conselleria d’Empresa i Treball, està produïda per Abacus Idea

PER SABER-NE MÉS:
Manuel Cruells, Salvador Seguí, el Noi del Sucre, Ariel, 1974
Pepe Gálvez i Alfonso López, Vuit hores: El Noi del Sucre i la vaga de la Canadenca, Pagès, 2022
Josep M. Huertas, Salvador Segui. El Noi Del Sucre. Materials Per A Una Biografia, Laia, 1974
Juste de Nin, El Noi del Sucre, vida y muerte de un hombre libre, Trilita, 2019
Salvador Seguí, Salvador Seguí i Rubinat, el Noi del Sucre. Antología, FSS ediciones, 2023 

 
Participació