El 30 de juny i 1 de juliol se celebrarà a Móra la Nova la VI Jornada Institut Ramon Muntaner. Cultura i recerca en el territori. Amb l'objectiu de fer una anàlisi de l'associacionisme en el moment actual, estudiar les tendències en els estudis locals i repassar projectes de present i de futur.
El tret de sortida de la jornada es donarà el divendres 30 de juny, a partir de les 19 hores amb la presentació de les novetats editorials de l'IRMU i a les 20.30 hores s'estrenarà el videomapatge interior: IRMU, 20 anys (a l'interior del Mas de la Coixa), amb quatre sessions de 20 persones. El mateix divendres les persones inscrites al videomapatge o amb confirmació d’assistència al CERE tindran un refrigeri abans de l’acte de commemoració dels 40 anys del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE), amb l'espectacle ÈRIC VINAIXA en poesia. Un viatge musical i poètic per la increïble vida de Roc Llop (a la pista del Mas de la Coixa).
El dissabte 1 de juliol hi haurà la presentació “L'encaix de l'associacionisme en la societat actual”, a càrrec de Rafael Haro Sancho i presentat per M. Josep Margalef. Tot seguit, la Federació d'Ateneus de Catalunya organitza la 3a Jornada de reflexió: “Els ateneus som essencials! Gestionem bé per un futur millor!” que tindrà lloc a l'Ateneu Casa de Cultura de Móra la Nova i, simultàniament, tindrà lloc la primera taula rodona: "Estudis locals: principals línies de treball, enfocaments, connexió amb el context social actual”. Posteriorment, es portarà a terme la presentació de resultats del projecte “Pobles abandonats”. També hi haurà dues taules rodones sobre “Conviure amb el patrimoni. Una reflexió des del món associatiu” i “Transició energètica i territori: conclusions de la primera fase del projecte” i la presentació del projecte “Encesa de Torres, Talaies i Talaiots pels drets humans”.
Finalment tindrà lloc la Festa del 50 aniversari de l'Escola Municipal d'Arts Plàstiques i Disseny “Josep Casadó”.
Totes les activitats són obertes al públic general.
Consulteu tot el programa fent clic aquí
PER SABER-NE MÉS
Des de l'any 1986 neix una iniciativa conjunta de L'Avenç i la Diputació de Barcelona per publicar PLECS D'HISTÒRIA LOCAL amb l'objectiu de promoure la recerca i la divulgació de la història local. El 2007 pren la direcció i el suport de l'Institut Ramon Muntaner i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana. Amb més de cent-cinquanta números publicats, PLECS D'HISTÒRIA LOCAL contribueixen a la promoció i difusió de la recerca local arreu del territori. Si els voleu consultar només heu de clicar l'enllaç.