Actualitat

Dia Orwell al CCCB

Nova edició del Dia Orwell per reivindicar l'escriptor anglès que continua en vigència en un món marcat per les amenaces a la democràcia en l'àmbit digital, polític i social

George Orwell | Viquipèdia
per Redacció, 4 de juny de 2023 a les 08:00 |
Del 6 al 8 de juny el CCCB celebra el Dia Orwell que homenatja l'autor de 1984 a través de diverses activitats que mantenen viu el pensament d'aquest autor britànic.

En aquesta edició es parlarà de l’ascens de l’extrema dreta amb l’expert en populisme Cas Mudde, dels perills d’una internet controlada per grans corporacions amb Geert Lovink, director de l’Institute of Network Cultures, i de la memorialització de la Guerra Civil amb els historiadors Aitor Garcia Solé i Queralt Solé Barjau, la investigadora Marta Marín-Dòmine, el professor Miquel Berga i les actrius Paula Vicente Mascó i Berta Cascante.

Des de fa deu anys el CCCB celebra aquest dia i com sempre oferirà les rutes literàries per la Barcelona d’Orwell i una lectura de fragments d'Homenatge a Catalunya en anglès, català, castellà, francès i grec, al cafè Moka de la Rambla.

El Dia Orwell és una iniciativa impulsada des dels inicis conjuntament amb el Col·lectiu Dia Orwell i se celebra en col·laboració amb el PEN Català.

DESTAQUEM:

Dimarts 6 a les 18.30h conferència del politòleg neerlandès Cas Mudde "L'extrema dreta avui". És autor del llibre Ultradreta (Saldonar, 2020)

Dimarts 7 a les 18.30h debat "Memòries sense lloc", amb Aitor García Solé, Marta Marín-Dòmine i Queralt Solé Barjau, en conversa amb Miquel Berga sobre els espais de memòria de la Guerra Civil.

Dimecres 8 a les 18.30h conversa entre l'investigador neerlandès Geert Lovink i l'artista Joana Moll sobre "Democratitzar internet", sobre el poder acumulat per les grans plataformes digitals i l’impacte que això comporta per a la qualitat de la democràcia.


 
Arxivat a:
, General
Participació