MEMÒRIA

“Vol fer teatre i parla de tirar l’escenari?”

Exposició al Teatre Lliure de Gràcia sobre la transformació en teatre de l'antiga Cooperativa La Lleialtat.

Exposició fotogràfica al Teatre Lliure de Gràcia. | L'AVENÇ
per Redacció, 15 de maig de 2023 a les 11:06 |
Fins al 31 de juliol es pot veure al bar del Teatre Lliure de Gràcia l'exposició “Vol fer teatre i parla de tirar l’escenari?”. Es tracta d'una exposició fotogràfica que posa el focus en l'antiga Cooperativa La Lleialtat i la seva reconversió en la seu del teatre. De fet, el títol de l'exposició reprodueix una frase atribuïda a Joaquim Gubern i Palacios, que havia estat president de la Cooperativa durant 45 anys. La nova concepció de l’espai que proposava Fabià Puiugserver l’estiu de 1976,  totalment lliure i sense el tradicional amfiteatre a la italiana, devia ser un xoc inicial per a Gubern.

La transformació de l'edifici es mostra en dues vessants, la dels béns de consum, entre productes de primera necessitat i esdeveniments culturals, i entre establiment de comerç i centre cultural i els diversos contextos socials en què es van anar produint.

És un projecte que dona visibilitat a la memòria de l'edifici i del barri a través de la fotografia i de la superposició de plans, a partir del material d'arxiu de la mateixa Cooperativa Obrera La Lleialtat i l'Arxiu fotogràfic del Museu de les Arts Escèniques. Institut del Teatre.
Arxivat a:
, General
Participació