Premi Comte Jaume d'Urgell

L'AVENÇ rep el Premi Comte Jaume d’Urgell de la Paeria de Balaguer

El guardó distingeix anualment persones i entitats dels Països Catalans en favor de la cultura

Premi Comte Jaume d’Urgell de la Paeria de Balaguer | L'Avenç
per L'AVENÇ, 25 d'abril de 2023 a les 09:24 |

La Paeria de Balaguer acaba d'atorgar a la revista L'Avenç el Premi Comte Jaume d'Urgell. El jurat, format per Josep Vallverdú, Arnau Torrente, Dolors Pifarré, Jaume Montfort, Anna Oliver, Joan Biscarri, Francesc Canosa, Teresa Farré i Jordi Ignasi Vidal, ha distingit L'Avenç "per la seva trajectòria i contribució al coneixement, la cultura i la seva gran capacitat de comunicació arreu dels països de parla catalana."

El jurat també ha distingit el geògraf Ignasi Aldomà i Buixadé (El Poal, 1955) per la seca recerca, trajectòria docent i implicació en diversos moviments socials, especialment en aquells que afecten la pagesia i particularment relacionats amb el tema de l'aigua.

El lliurament del guardó, una reproducció a escala real del segell que usava el comte Jaume d’Urgell, va tenir lloc en el marc de la 2a Nit de la Cultura de Balaguer dissabte 22 d'abril al Castell Formós de la ciutat. En el mateix acte s'han anunciat les Beques de Suport a la Creació i els premis Ziryab, en les seves dues categories: la de conte llegendari i la de composició per a conjunts instrumentals infantils. Les actuacions musicals van anar a càrrec de l'Escola Municipal de Música de Balaguer i de Carme Canela i Xavier Monge, amb la preestrena d"Un dring en el silenci", sobre poemes de Josep Vallverdú.

Arxivat a:
, General
Participació