ACTUALITAT

Un cap de setmana de museus

El Dia Internacional dels Museus serà aquest dissabte 18 de maig i coincidirà amb la Nit dels Museus

El DIM reivindica l'experiència educativa holística que ofereixen aquestes institucions culturals | ICOM, Generalitat de Catalunya
per Readacció, 17 de maig de 2024 a les 12:07 |
El Comitè Internacional dels Museus (ICOM) organitza des del 1977 el Dia Internacional dels Museus (DIM).  Enguany, les activitats del DIM, impulsades des del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, tindran lloc el dissabte 18 de maig i, per tant, coincidiran amb les propostes de la Nit dels Museus. Sota el lema «Museus per l'educació i la investigació» l'ICOM reivindica el paper dels museus com a centres educatius dinàmics que fomenten el pensament crític. A banda, també defensa la seva configuració com a plataformes d'exploració i difusió de noves idees.

El Departament de Cultura de la Generalitat s'ha sumat a aquesta reivindicació i ha col·laborat amb l'ICOM i amb les administracions amb responsabilitats patrimonials, com les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i l'ICUB. A més, ha rebut el suport de les xarxes de museus: Xarxa de Museus d'Art de Catalunya, Xarxa de Museus d'Arqueologia i Jaciments de Catalunya, Xarxa de Museus d'Etnologia de Catalunya, Xarxa de Museus d'Història i Monuments de Catalunya, Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya, Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, Xarxa territorial de Museus de les comarques de Girona, Xarxa territorial de Museus de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre i Xarxa territorial de Museus de les Terres de Lleida i Aran.

El cap de setmana entrant, doncs, els museus obriran les seves portes per donar a conèixer tant la seva tasca com el contingut de les seves instal·lacions. És més, ho faran de manera gratuïta, amb l'objectiu d'acostar-se a la ciutadania i a les seves inquietuds.

En aquest enllaç, podeu trobar més informació sobre el Dia Internacional dels Museus. I si voleu accedir a l'agenda d'activitats, podeu fer-ho clicant aquí.

 
Participació