ACTUALITAT

Torna Literal, la fira d'idees i llibres radicals

La desena edició arriba a la Fabra i Coats del 24 al 26 de maig

Serem a la Zona E, estand 78
per Redacció, 23 de maig de 2024 a les 10:28 |
Fa deu anys que es va celebrar la primera edició de la fira Literal. Enfocant la literatura dels marges i el pensament crític, s'ha convertit en una de les principals trobades del panorama editorial català. Aquest any se celebrarà del 24 al 26 de maig, com de costum, a la Fabra i Coats. Comptarà amb un centenar d'editorials independents i de llibreries cooperatives. 

La lluita feminista serà l'eix central d'aquesta desena edició. Per aquest motiu, hi participaran grans referents del pensament feminista com Angela Davis, Vandana Shiva, Sara Ahmed, Rita Segato, Yayo Herrero o Marina Garcés. 

L'acte inaugural, «Literal i l'esperança dels futurs possibles», serà el divendres 24 de maig a les 19.30h. Comptarà amb les veus de Marina Garcés, filòsofa i autora d’Un món comú (Tigre de Paper), i Mar Vallecillos, sociòloga i autora de Cosmonautes de la quotidianitat (Triangular). 

Una de les veus cabdals del programa és Angela Davis, referent del moviment pels drets civils dels Estats Units. Dissabte 25 de maig a les 17h l'activista conversarà amb Bea Duodu Owusu i Jule Goikoetxea sobre els moviments de resistència contemporanis i els horitzons de la lluita per la justícia social. Les entrades per assistir-hi van esgotar-se en pocs minuts. 

No hi faltaran les activitats literàries per a tots els públics, com ara presentacions de llibres, converses sobre l'economia social i solidària, debats entorn la literatura dissident o recitals de poesia. També es podrà gaudir d'actuacions musicals de grups com Roba Estesa, banda transfeminista, Musical Prescription, grup antiracista, i Fetus, grup de folk punk català. A més, s'han programat activitats familiars com «El nen sense nom», un conte per donar visibilitat al dret dels infants a tenir un nom. 

L'Avenç, com moltes altres editorials independents, serà a Literal. Ens trobareu a l'estand 78, a la zona E. A banda de les novetats editorials, hi trobareu també alguns altres llibres del nostre catàleg, que podeu consultar en aquest enllaç.


INFORMACIÓ

Lloc: Fabra i Coats (Carrer de Sant Adrià, 20, Barcelona)
Dies: del 24 al 26 de maig
Horari del mercat: Dissabte de 10h a 21h i Diumenge de 10 a 20h
Preu: Gratuït


Trobareu més informació al web de Literal


 
Participació