L'APPEC, Premi Nacional de Comunicació Premsa 2013

logo appec 30 anys

Redacció L'Avenç

L'Appec (Associació de Publicacions Periòdiques en Català) acaba de ser guardonada, junt amb l'ACPC (Premsa Comarcal) i l'ACPG (premsa gratuïta), amb el Premi Nacional de Comunicació 2013 en l'apartat de periodisme.

La nota del Govern afirma que: "En la categoria de premsa, s’ha atorgat de manera conjunta a tres entitats: Associació Catalana de Premsa Gratuïta i digital (ACPG), Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) i Associació de Publicacions Periòdiques en català (APPEC). Les tres són referents en l’àmbit de l’associacionisme en el terreny dels mitjans de comunicació. Actualment, les tres es troben en un procés de creació d’una federació per treballar conjuntament en la defensa dels interessos dels creadors de continguts informatius catalans amb més força i amb major representativitat."

Segons la nota emesa per l'Appec aquesta tarda:

Aquest migdia s'ha reunit el Jurat dels Premis Nacionals de Comunicació que presideix el Conseller de Presidència, Francesc Homs. L'objectiu dels premis és atorgar un reconeixement a les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació i les telecomunicacions a Catalunya o en llengua catalana, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada. A l'edició d'aquest any, hi havia sis categories. El Premi Nacional de Ràdio ha estat per Toni Clapès, periodista de RAC1, líder d'audiència a les tardes amb Versió RAC1. El Premi Nacional de Televisió ha estat pel programa de TV3 "El Gran Dictat" pel seu paper en el foment de la llengua. El Premi Nacional de Premsa és per les associacions APPEC, ACPG i ACPC pel seu paper cabdal en la cohesió i defensa dels editors de mitjans. El Premi Nacional de Mitjans d'Arrel Digital és per l'ara.cat; el PN de Publicitat recau en la figura de Miquel Sambola per la seva trajectòria i el PN de Comunicació de Proximitat per l'Agència Catalana de Notícies.
El president de l'APPEC ha rebut la notícia aquesta tarda amb una trucada del Conseller de la Presidència, Francesc Homs, que ha valorat la tasca de l'Associació coincidint amb el seu trentè aniversari. Pel president de l'APPEC, Lluís Gendrau, es tracta d'un al·licient per continuar treballant pel sector i amb la màxima col·laboració amb les altres associacions amb qui l'APPEC està en procés de federar-se.

Els Premis Nacionals de Comunicació van ser creats l'any 1999 amb motiu del 75è aniversari del naixement de la primera emissió regular de ràdio a Catalunya. Des que fa 14 anys el President de la Generalitat va entregar els primers premis de Radiodifusió, Televisió i Telecomunicacions, degut a la constant evolució del sector els Premis han anat experimentant alguns canvis de seccions, de dotació, i fins i tot de nom. Així, el 2000 es va constituir el Premi Nacional d'Internet per la seva importància creixent, i en l’edició de 2008 es van atorgar per primer cop els premis corresponents a les categories de Premsa, Comunicació de proximitat i Publicitat. A partir de 2013 s'elimina la categoria de Telecomunicacions i la d'Internet passa a ser la de Mitjans d'arrel digital, per tal de centrar els premis en els continguts i els productors de continguts i separar-los dels de caràcter més tecnològic, que hi tenien difícil encaix.

L'entrega dels Premis es farà el dijous 21 de novembre a les 19 hores al Palau de la Generalitat.
L'APPEC vol compartir amb tots els seus editors la felicitat per haver estat reconeguda i fer-vos partíceps d'aquest guardó que ha estat possible amb la feina de tots.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.