RECOMANEM X edició de la jornada Recercat

Redacció L'Avenç

divendres, 09 de maig del 2014

Pòster_recercat

Els dies 10 i 11 de maig Barcelona acollirà la desena edició de la jornada Recercat, una perfecta ocasió de trobada i d’intercanvi cultural on es dóna a conèixer l’activitat entorn a la recerca local i comarcal per part de diferents entitats de la comunitat catalana. [+]

En el marc del programa d’actes de la Capital de la Cultura Catalana de Barcelona, els dies 10 i 11 de maig la Ciutat Comtal acollirà la X edició del RECERCAT, Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana, organitzada per l’Institut Ramon Muntaner, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora de Centres d’Estudi de Parla Catalana i l’Ajuntament de Barcelona. Aquestes jornades es configuren com una perfecta ocasió de trobada i d’intercanvi cultural on es dóna a conèixer l’activitat entorn a la recerca local i comarcal per part de diferents entitats de la comunitat catalana.

Enguany nou entitats de diverses barriades barcelonines han participat en la comissió organitzadora, que ha elaborat un programa ric i complet, en el qual estan inclosos multitud d’actes i propostes. L’activitat d’aquesta desena edició es desenvoluparà en l’espai Arts Santa Mònica, que albergarà en el seu claustre el recinte firal destinat a les jornades, on s’exposaran els treballs de més d’un centenar d’entitats i se celebraran diverses exposicions, tallers infantils i debats entorn a la qüestió de la recerca. També hi podreu trobar llibres i revistes de L'Avenç

Per encetar les jornades Recercat, s’han programat com a preàmbul, del 4 al 9 de maig, un seguit de rutes, conferències, espectacles literaris, presentacions... que tindran lloc en diferents barris de Barcelona per tal d’introduir el tema vertebrador que guiarà les jornades: la investigació i la recerca, tant a nivell local com comarcal.

Un dels actes més destacats de les jornades són els Premis Recercat, que se celebraran dia 9 de maig, impulsats pels objectius de reconèixer la tasca realitzada pels centres i instituts d’estudi i guardonar la trajectòria d’un dels seus col·laboradors. Aquest any, l’acte tindrà lloc al Palau de la Generalitat i serà conduït per l’actor i doblador Jaume Comas i presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell. Finalment, el fermall d’or als Premis el posarà el recital “Desideri en el record. Any Desideri Lombarte”.

A excepció dels Premis, que requereixen una invitació, totes les activitats que es duran a terme en el marc de les Jornades seran obertes de manera totalment gratuïta. A més, per cloure el conjunt de sorpreses que alberga el Recercat, es sortejaran dos paquets turístics per assistir a la Fira del Llibre Ebrenc i Litterarum que tindrà lloc del 30 de maig a l’1 de juny a Mora d’Ebre.

Cultura, actualitat, investigació i debat es reuneixen en la X edició del RECERCAT, Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.