Memòria i ciutat: recordar per no repetir

Redacció L'Avenç

dimecres, 12 de novembre del 2014

Memòria i ciutat

Divendres 14 té lloc la 4a edició dels seminaris organitzats en col·laboració entre la Fundació Kreanta, la Càtedra Medellín-Barcelona i el Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo Barcelona per obrir un espai de reflexió i diàleg al voltant de la memòria com a camí per a la convivència, la democràcia i la pau arran de les experiències a Barcelona, Medellín i altres ciutats. [+]

Sota la premissa "recordar per no repetir", el Museu Casa de la Memòria de Medellín es planteja com un projecte actiu i en contínua construcció. Parteix d'un reconeixement de la condició de violència i conflicte armat històric de la ciutat i de la necessitat de recerca de veritat, justícia i reparació, brindant als seus visitants elements que els permetin comprendre els factors i fenòmens de violència i identificar els diferents fets de victimització que han tingut i tenen lloc en els territoris i comunitats de Medellín, Antioquia i Colòmbia; així com generar accions que permetin dignificar i superar la condició de les víctimes.
A Barcelona el binomi memòria i ciutat té una doble dimensió: la recuperació i foment de la memòria democràtica i l'impuls del patrimoni cultural com a instrument per a la construcció de relats i visions compartides sobre la memòria històrica de la ciutat.
L'objectiu del Seminari és reflexionar, dialogar i explorar propostes innovadores en el desenvolupament d'aquest repte prioritari que és contribuir des de l'exercici de la memòria a la convivència, la democràcia i la pau a les ciutats a partir de les experiències de Barcelona, Medellín i Rosario.

Clou el seminari una taula rodona sobre visions sobre memòria i ciutat que modera el director de L'Avenç, Josep Maria Muñoz, i en què hi intervindran: Manuel Delgado, Dolors Millat, Borja de Riquer

Podeu consultar el programa sencer aquí.

INFORMACIÓ:

Data: Divendres 14 de novembre de 9,30 a 14h

Lloc: Auditori Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (Montalegre 5, Barcelona)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.