Homenatge a Companys

Redacció L'Avenç

dimecres, 15 de octubre del 2014

Comapnys @Ricard Martínez

Commemorem avui el 74è aniversari de l'execució del president Companys sense que s'hagi pogut ni tan sols obrir el procés judicial per revisar el consell de guerra que el va condemnar. [+]

Amb motiu d'aquesta efemèride, recomanem l'exposició i el cicle de conferències que està tenint lloc aquests dies al Born Centre Cultural (fins a finals de mes).

El 1970, l’historiador Josep Benet va començar a idear el projecte editorial “Cinc sentències de mort” per homenatjar cinc catalans afusellats pel franquisme que il·lustraven, més enllà de les ideologies, la repressió de la dictadura contra el conjunt de Catalunya: Manuel Carrasco i Formiguera, Domènec Latorre, Joan Peiró, Carles Rahola i el mateix Lluís Companys.

PER SABER-NE MÉS:
Podeu descarregar-vos gratuïtament l'article que Josep Cruanyes i Tor va publicar a L'Avenç l'any 2010 sobre la qüestió del judici: "El «cas Companys» i el decret de la fiscalia".

FOTO: La foto que il·lustra la notícia és obra de Ricard Martínez. Sobre una fotografia actual del Castell de Montjuïc es veu una imatge del president Companys (Arxiu Varela) sent conduït al consell de guerra que el condemnarà el 14 d'octubre de 1940.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.