“El meu clàssic” amb Joan F. Mira

Redacció L'Avenç

dimecres, 25 de juny del 2014

Joan Francesc Mira

Avui a les 7 de la tarda tindrà lloc a l'Arts Santa Mònica el Cicle de Xerrades “El meu clàssic” amb Joan F. Mira en què presentarà L'odissea, l'èpica que explica el retorn d’Ulisses a Ítaca, després de la guerra de Troia. [+]

Joan F. Mira, professor de grec, es va submergir durant dos anys en el món de L'odissea i la va traduir al català amb l'objectiu de donar una versió narrativa sense que perdés el caràcter de poesia.

L'odissea combina tres històries diferents. D’una banda, la història de Telèmac, el fill que deixa Ítaca a la recerca de notícies de son pare; aquesta història ens informa, de passada, de la situació al palau d’Ulisses i del retorn d’alguns altres herois de Troia, com Nèstor i Menelau. En segon lloc, hi ha la història del viatge d’Ulisses, en bona part narrada per ell mateix a la cort dels feacis: una història entreteixida d’aventures marineres i de relats fantàstics. I finalment hi ha la història de Penèlope, l’esposa fidel, i els pretendents que té instal·lats a dispesa al casal del seu marit absent.

El meu clàssic és un programa de la Institució de les Lletres Catalanes que vol fomentar la lectura fent servir el paper de prescriptors de lectura als nostres escriptors actuals. D’aquesta manera noms de la literatura catalana faran de lectors i compartiran el valor de la lectura d'un clàssic de referència que ha estat d'una especial importància. En aquest cas els escriptors ens donaran el seu punt de vista com a lectors.

INFORMACIÓ:

Lloc: Arts Santa Mònica

Hora: 19.00h

L'entrada és lliure i l'aforament limitat.

S’emetrà en streaming per la web del Arts Santa Mònica.

PER SABER-NE MÉS:

Entrevista a Joan Francesc Mira a L'Avenç 326, juliol 2007.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.