Cees Noteboom a Barcelona

Redacció L'Avenç

diumenge, 28 de setembre del 2014

Cees Nooteboom © Simone Sassen

RECOMANEM DEMÀ dilluns a les 19,30h Jorge Carrión conversa amb l'escriptor neerlandès Cees Nooteboom dins el cicle Converses a La Pedrera. [+]

Cees Nooteboom (La Haia, 1933) és considerat l’escriptor neerlandès més important de la literatura contemporània. Reconegut internacionalment com a novel·lista, la seva obra s’ha endinsat també en altres gèneres, des de la poesia al teatre, passant per la literatura de viatges i l’assaig artístic i cultural. Tota la seva obra reflecteix una gran preocupació europea i té un caràcter marcadament cosmopolita.

Destaca de la seva producció els llibres que ell mateix qualifica d’«assaigs de viatge», que sempre es vertebren a partir d’una dialèctica ambigua entre la ficció i la no-ficció. Dins d’aquesta fascinació per altres paisatges, cal inscriure-hi la seva passió per Espanya, a la qual ha dedicat un dels seus llibres més coneguts, Desviació a Santiago (2010), i també que, des de fa anys, s’estigui llargues temporades a Menorca, on té casa i on ha escrit la major part de la seva obra i a qui va dedicar la seva Lluvia roja (2009).

Ha obtingut diversos guardons, entre els quals destaquen el Premi Europeu de poesia (2008), el Premi de les Lletres neerlandeses (2009) i el Chatwin (2010).

INFORMACIÓ:

ON: La Pedrera. Passeig de Gràcia 92, Barcelona.

QUAN: Dilluns 29 de setembre a les 19,30h.

Cal inscripció. Preu entrada: 3 €

Cicle organitzat per Arcàdia.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.