Biografia d'Avel·lí Artís i Balaguer

Redacció L'Avenç

dilluns, 08 de desembre del 2014

Artís i Balaguer

RECOMANEM demà a les 19h al Born Centre Cultural la presentació de la biografia sobre el dramaturg i editor Avel·lí Artís i Balaguer que ha escrit la seva besnéta, la traductora Diana Coromines, editada per l'Ajuntament de Barcelona. [+]

Presentaran el llibre Quim Torra, Francesc Foguet, Josep Lluís Alay i la mateixa autora. També es farà una lectura dramatitzada d'una de les obres de l'autor, Diàleg, amb els actors Marta Catalan i Sergi Argemí.

Avel·lí Artís i Balaguer (Vilafranca del Penedès, 1881 - Mèxic, 1954) va ser un dels dramaturgs importants de l'època. Va treballar com a llibreter i com editor. Era el propietari de la Llibreria Renaixement i va col·laborar amb les revistes La Publicitat i Meridià. Com a editor va publicar els 18 números del fulletó “Un enemic del Poble. Fulla de subversió espiritual” que dirigia Joan Salvat-Papasseit.

Acabada la guerra civil s'exilià a Mèxic. Allà, es va dedicar a l'edició de llibres i revistes (com la col•lecció “Catalònia”) i va ser director de La Nova Revista.

Va escriure fins a 19 obres de teatre.

(Font: Vinseum)

INFORMACIÓ:

Data: 9 de desembre de 2014, 19h

Lloc: Annex Born Centre Cultural (c/ Comercial 5)

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.