Un cap de setmana de literatura i natura a Barcelona

Redacció L'Avenç

dijous, 18 de octubre del 2018

LITERNATURA

Cartell de Liternatura

La ciutat acull la primera edició de LITERNATURA, una aposta per donar visibilitat als llibres relacionats amb la natura, una tendència editorial en alça, que tindrà lloc al MUHBA Vil·la Joana, en el marc incomparable del parc de Collserola [+]

No saps què fer el cap de setmana? Ara tens sobre la taula una doble proposta: natura i literatura. Movistar LITERNATURA és el primer festival de literatura i natura que tindrà lloc el 20 i 21 d’octubre al MUHBA Vil·la Joana - Casa Verdaguer de la Literatura de Barcelona. El festival neix amb l’objectiu de donar visibilitat a una tendència editorial a l’alça, com és l’augment de publicacions de llibres sobre natura, i arriba com projecte a guanyador del Premi Movistar Artsy a l’emprenedoria cultural que convoca bianualment Artsy, la plataforma de mecenatge cultural impulsada per Movistar.

Entre les figures internacionals d'aquesta edició es confirma la presència de la reconeguda naturalista americana Sy Montgomery, que visitarà Barcelona per primera vegada i presentarà el seu nou llibre El embrujo del tibre (Errata Naturae). També assistirà l’escriptora gal·lesa Angharad Price, que presentarà la novel·la La vida de la Rebecca Jones (Editorial :Rata_), aclamada al seu país i reconeguda amb el Premi al Llibre en Gal·lès de l’Any 2003, que s’edita per primer cop en català. El festival també comptarà amb la participació de destacats autors i especialistes nacionals de la talla d'Hasier Larretxea i Antonio Sandoval Rey, Philip Hoare i l'escriptora i periodista holandesa Annette Lavrijsen, autora de Shinrin-yoku (Lince Ediciones), que oferirà un itinerari per experimentar un bany de bosc.

El festival combinarà les presentacions amb activitats diverses com el taller d’il·lustració d’animals i plantes que impartirà Joana Santamans per a persones de totes les edats que vulguin aprendre a dibuixar de la mà de l’autora del magnífic bestiari il·lustrat Vida (Bridge); la projecció del documental i del llibre Hoy es primavera (Stendhal Books) amb Nina da Lua; la "batalla de galls" protagonitzada per dues grans figures de la literatura catalana com són Jacint Verdaguer i Aurora Bertrana; la presentació del projecte educatiu i editorial Agroecología escolar (Pol·len Edicions); la sessió de contes del poeta, escriptor i mestre Josep Lluís Badal i el concert recital de la cantautora Sílvia Tomás i el poeta Gustavo Duch, autor de Cosechas(Pol·len Edicions).

Dins el marc del festival tindrà lloc un cicle de quatre converses sota el títol Ens preguntem.. on destacats experts conversaran i reflexionaran sobre el context actual i la relació entre literatura i natura. LITERNATURA ha creat també una llibreria efímera dissenyada especialment per al festival, que s’instal·larà de forma orgànica al pati de Vil·la Joana amb la intenció de mimetitzar-se amb l’entorn natural.
Lloc: MUHBA Vil·la Joana - Casa Verdaguer de la Literatura de Barcelona. Ctra. de l'Església, 104. Vil·la Joana. Vallvidrera 08017 Barcelona

MÉS INFORMACIÓ:

Data: 20 i 21 d'octubre

Preu: Gratuit

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.