'Toulouse-Lautrec i l'esperit de Montmaitre', al CaixaForum

Redacció L'Avenç

dimarts, 23 de octubre del 2018

Les ofrenes florals i les espelmes votives omplen tot el mosaic del Pla de l’Os, al pla de la Boqueria, des de l’endemà de l’atemptat de Barcelona.

Cartell de l'exposició 'Toulouse-Lautrec i l'esperit de Montmaitre'

L'Obra Social "la Caixa" presenta l’exposició Toulouse-Lautrec i l'esperit de Montmartre, una producció pròpia que es pot veure per primer cop a CaixaForum Barcelona i que presenta els principals aspectes de l'art francès radical de finals del segle XIX. [+].

Montmartre no és tan sols l'escenari i la font d’inspiració de moltes obres del polifacètic Toulouse-Lautrec, sinó el motor social i cultural que en va definir l'estil modern i el caràcter bohemi. El 1880 no era més que un barri marginal, empobrit i apartat de París, però en poc temps es va a transformar en el centre literari i artístic de la capital francesa. Així es pot veure a través d’aquesta mostra sense precedents, que inclou 345 obres de col·leccions de tot el món.

A través de pintures, dibuixos, gravats, escultures, diaris, cartells, fotografies i objectes d'època, Toulouse-Lautrec i l'esperit de Montmartre mostra la producció de l'artista en sintonia amb més d’una vintena d’artistes contemporanis, de mentalitat similar, al París de finals del segle XIX. La mostra il·lustra també tot un intercanvi de gran riquesa que posa de relleu l’mportantíssim paper que van tenir les produccions artístiques efímeres a l’època, ja que van oferir a aquests artistes un mitjà per ampliar el seu públic i guanyar-se la vida fora del restrictiu sistema acadèmic.

Una oportunitat per descobrir i gaudir de la petjada artística que va deixar a la història un grup d'artistes que va desafiar l'establishment parisenc en una societat cada vegada més difícil de definir.

IMFORMACIÓ

Lloc: CaixaForum Centre Social i Cultural. Av Francesc Ferrer Guàrdia, 6-8. Barcelona

Dates: Fins al 21/01/2019

Horari: Tots els dies i festius, excepte 24 de desembre, 25 de desembre, 31 de desembre, 1 de gener, 5 de gener, 6 de gener. De 10.00 a 20.00 hores.

Preu: Entrada general de: 4 € (inclou totes les exposicions del centre). Entrada gratuïta pels clients de CaixaBank

Telèfon: 934768600 CaixaFòrum / 902223040 Fundació La Caixa

Web: caixaforum.es.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.