[RECOMANEM] Catalunya, terra cooperativa al MHCAT

Redacció L'Avenç

dilluns, 19 de novembre del 2018

Catalunya terra cooperativa

El Museu d'Història de Catalunya inaugura el proper dia 22 una exposició que vol recopilar i fer visible les experiències de la cooperació, unes pràctiques de notable impacte socioeconòmic, territorial i cultural, amb una presència constant i rellevant fins els nostres dies. [+]

Catalunya sempre ha estat un territori fèrtil per a les pràctiques d’autogestió i de cooperació social, una terra cooperativa. Durant els dos últims segles, milers de famílies treballadores, al camp i a la mar, als pobles i a les ciutats, han sabut afrontar la carestia quotidiana mitjançant l’autoorganització popular, la solidaritat i el suport mutu. A través de cooperatives, sindicats, mútues, escoles i ateneus, el territori i la seva gent crearen una institucionalitat obrera rica i plural, que catalitzà la resolució material col·lectiva de necessitats en tots els ordres de la vida.

Amb aquest punt de partida, el Museu d’Història de Catalunya ha preparat una exposició que proposa un recorregut per l’ahir, l’avui i el demà de les pràctiques cooperatives. L’objectiu? Presentar el cooperativisme i l’economia social com a eines vàlides per generar alternatives més justes i equitatives per a la societat, superant la visió del cooperativisme com una pràctica obsoleta.

Del 22 de novembre de 2018 al 17 de febrer de 2019 al Museu d’Història de Catalunya. Pl. Pau Vila, 3, Barcelona

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.