Presentació del llibre “Els barcelonins” d’Adrià Pujol Cruells

Redacció L'Avenç

dilluns, 29 de gener del 2018

Divendres dia 2 de febrer, de 19:00-21:00h es presenta el nou llibre d’Adrià Pujol Cruells “Els Barcelonins”. La presentació tindrà lloc a la llibreria Jaimes i hi intervindran Marina Espasa i Carles Sanjosé. [+]

portada-Els-barcelonins_portada_gran

El llibre està estructurat en dotze capítols, un per a cada mes de l’any, el nou llibre d’Adrià Pujol dibuixa, a la manera d’un fris, un retrat de la societat barcelonina actual. Amb la mirada descreguda d’un antropòleg que se sent tanmateix part de la comunitat observada, l’autor s’interroga sobre què vol dir ser barceloní.

L’autor surt als carrers de Barcelona armat amb els cinc sentits i una llibreta. L’objectiu és mirar de descobrir qui són i com són els barcelonins. I ho fa a través d’una sèrie de personatges, no sempre ficticis, que per a ell resumeixen el ser barceloní: «Triaré els que se’n senten i en fan bandera. I els barrejaré amb els que en són i potser ni s’ho han plantejat.» A mesura que passen els mesos, veurem que l’objectiu és quimèric: la ciutat és un indret en el qual la identitat esdevé una joguina, i Barcelona és un bagul ple disfresses barrejades, a punt per al carnestoltes permanent.

Adrià Pujol Cruells (Begur, 1974) és antropòleg i escriptor. Actualment s’encarrega de la museografia del Museu d'Etnologia de Barcelona, tasca que compagina amb la docència. Escriu en diversos mitjans i ha traduït obres de Claude Lévi‐Strauss, Louis Calaferte i Georges Perec. D’aquest últim ha traduït per a L’Avenç (2017) la novel·la La disparition, amb el títol de L’Eclipsi, el monument lingüístic amb la trava de no usar la lletra A en les més de 70.000 paraules del text. El 2016 va ser l’escriptor convidat a L’Avenç amb els seus relats mensuals “Els barcelonins”, que han estat la llavor literària d’aquest llibre.

INFORMACIÓ:

Dates: Divendres 2 de febrer del 2018. De 19:00 a 21:00 h.

Lloc: Llibreria Jaimes. Carrer de València, 318, 08009 Barcelona. Telèfon: 932 15 36 13.

Accés: Metro L4 parada Girona. Metro L3 i L5 parada Diagonal. Autobús 47 parada Bruc - Aragó

Preu: gratuït.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.