Presentació del llibre: El barri de la Plata

Redacció L'Avenç

dilluns, 19 de febrer del 2018

Dijous dia 22 de febrer a les 19:00 h es presenta a la llibreria Calders El barri de la Plata, de Julià Guillamon. Durant la presentació hi intervindran els escriptors amb arrels poblenovines Quim Monzó i Joan Rendé. [+]

coberta_barriplata_DEF

El barri de la Plata, entre la Rambla del Poblenou, el cementiri i les vies del tren, és el veïnat dels valencians emigrats a Barcelona: una illa enmig de fàbriques i tallers on va néixer un poblet de gent senzilla. El nom té una etimologia popular: els obrers que als anys 1920 treballaven en la construcció del Metro Transversal cobraven la setmanada en monedes de plata. El barri de la Plata és també un espai mental, on transcorre la infantesa del protagonista, presidida pel xoc cultural entre el catalanisme menestral de la mare i la immigració castellanoparlant del pare, entre les vacances pagades i el passat anarquista, entre la voluntat de tirar endavant i la impossibilitat de sortir-se’n.

INFORMACIÓ:
Data: Dijous 22 de febrer del 2018 a les 19:00 h.
Lloc: Llibreria Calders, Passatge de Pere Calders, 9, 08015 Barcelona. Telèfon: 934 42 78 31.
Accés: Metro L3 parada Poble Sec. Metro L2 parada Sant Antoni. Autobús 121 parada Mercat de Sant Antoni.
Preu: Gratuït

PER SABER-NE MÉS:

Podeu consultar aquest vídeo de L’Avenç, on l’autor Julià Guillamon, fa un recorregut pel barri de la plata a partir de les seves memòries personals i del passat del barri del Poblenou. També podeu comprar el llibre "aquí".

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.