Presentació de 'L’Espill 58' al Pavelló Mies van der Rohe

Redacció L'Avenç

diumenge, 25 de novembre del 2018

L'Espill-58

Avui dilluns tindrà lloc la presentació del núm. 58 de la revista L'Espill, al Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona, amb la participació de Gustau Muñoz, codirector de la revista; Manel Guerrero, crític i historiador de l'art, i Domènec, l'artista convidat en aquest número. L’acte inclourà un debat sobre la societat, la història i la cultura de Barcelona i València, amb la intervenció, entre d'altres, de Josep Maria Muñoz, director de L'Avenç.[+].

L'Espill 58 presenta un ampli dossier sobre La precarització de les capes mitjanes en el qual s'analitza el declivi i el sotrac que el canvi econòmic de començaments del segle XXI ha suposat per a les classes mitjanes tradicionals i professionals dels països occidentals. També inclou aportacions de Sandra Obiol, Antonio Santos, Esteban Hernández, Rafael Castelló, Francisco J. Goerlich, David Muñoz, Mariano Urraco i Arnaldo Bagnasco. I articles de Rob Riemen (el nou fascisme), Richard Wolin (Heidegger antisemita), Simona Skrabec (el Congrés del PEN Club el 1933 a Dubrovnik), Zira Box (les metàfores en ciències socials), Neville Alexander (l'afrikaans com a llengua nacional a Sud-àfrica), Sherry Simon (ciutat i traducció) i Manuel Peris (Vicent. A. Estellés i els clàssics).

La revista dedica una secció d’aquest número a l'artista Domènec i la seva intervenció en el Pavelló Mies van der Rohe, a Montjuïc, a través d’un article de l’artista (L’estadi, el pavelló i el Palau) i un altre de Manel Guerrero (Domènec, Mies van der Rohe, el Pavelló, les barraques). I el Document ve a càrrec de Walter Benjamin amb un text titulat Sobre el concepte d'història, una traducció de Gustau Muñoz. Aquests són alguns dels continguts d'un número que titula el seu editorial "El silenci dels intel·lectuals".

L'acte de presentació començarà a les 18.30 i l'obertura anirà a càrrec d'Anna Ramos, directora de la Fundació Mies van der Rohe. A continuació (19.00 hores) tindrà lloc un debat titulat Barcelona / València: societat, història, cultura, amb la participació d'Antoni Furió, codirector de L'Espill; Simona Skrabec, assagista i traductora; Joan Manuel Tresserras, professor de la UAB, i Josep Maria Muñoz, director de L'Avenç.

L'acte, organitzat per la Fundació Mies van der Rohe i L'Espill-Publicacions de la Universitat de València, amb la col·laboració de la Fundació Irla i L'Avenç, finalitzarà amb un refrigeri.

MÉS INFORMACIÓ:

Data: 26 de novembre

Lloc: Pavelló Mies van der Rohe. Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 7, 08038 Barcelona

Hora: 18.30 hores

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.