MAIG a L'Avenç

Redacció L'Avenç

dissabte, 05 de maig del 2018

L'Avenç 446 - maig 2018

La literatura torna a tenir protagonisme en aquest nou número de L’Avenç. En portada, un segell belga de l'Estat Lliure del Congo, cap al 1900, que il·lustra l'assaig de l'escriptor irlandès Colm Tóibín sobre Joseph Conrad. [+]

Lola Badia associa un clàssic com "Curial e Güelfa" al concepte de literatura nacional. Colm Tóibín fa una lectura particularment rellevant de Joseph Conrad, arran d’una nova biografia que posa de relleu l’interès renovat per l’obra de l’escriptor anglès d’origen polonès. En l’àmbit de la història, Ramon Arnabat il·lustra les nocions de guerra aèria i guerra total a partir dels bombardejos que va patir Barcelona per part de l’aviació feixista l’hivern del 1938, ara fa vuitanta anys. I Oliver Hochadel revisita, en ocasió del centenari de la seva mort, la figura de Francesc Darder, taxidermista, veterinari i primer director del Zoo de Barcelona. En el bloc de ressenyes culturals, Imma Merino escriu sobre un muntatge teatral d’Albert Serra a Berlín, Enric Sòria sobre la mirada filosòfica de Marina Garcés, Lluís Muntada sobre l’últim premi Anagrama, i Joan Todó d’una reedició de Terenci Moix, entre altres noms propis.

Podeu consultar el sumari i accedir als continguts aquí. Us recordem que la revista es distribueix a quioscos i llibreries i la podeu comprar en paper aquí, o bé en la versió digital aquí i aquí. Si us hi voleu subscriure, per només 60 € l'any, cliqueu aquí i la rebreu puntualment a casa vostra cada inici de mes, a més d'estalviar-vos temps i diners, juntament amb els suplements.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.