La revolució pedagògica de Ferrer i Guàrdia

Redacció L'Avenç

Des d'ahir i fins al 2 de setembre es pot visitar d'exposició La revolució pedagògica de Ferrer i Guàrdia al Castell de Montjuïc a la sala 20 del pati d'armes. L'exposició està centrada en la figura de Francesc Ferrer i Guàrdia i posa en relleu el seu paper en la renovació pedagògica a Catalunya i arreu del món, amb la creació de l'Escola Moderna. [+]

ferrer-guardia-castell-montjuic

La revolució pedagògica de Ferrer i Guàrdia mostra al Castell de Montjuïc escrits personals inèdits del creador de l'Escola Moderna. Es podran veure les llibretes personals de Ferrer i Guàrdia, entre altres objectes i escrits personals com llibretes manuscrites amb anotacions i poemes, pensaments escrits des de la presó i, fins i tot, la seva agenda de contactes. L'exposició repassa la vida del pedagog, situat a l'avantguarda dels moviments de renovació pedagògica a Catalunya, i incideix en el seu paper de creador de l'Escola Moderna.


La Revolució Pedagògica de Ferrer i Guàrdia forma part dels actes del programa La Primavera Republicana, que per tercer any consecutiu, organitza l'Ajuntament de Barcelona, a través del comissionat de Programes de Memòria, per celebrar els valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat que tindrà lloc entre el 14 al 21 d'abril.

INFORMACIÓ:
Dates: del 12 d’abril de 2018 al 2 de setembre de 2018
Lloc: Ctra. de Montjuïc, 66, 08038 Barcelona. Telèfon: 932 56 44 45

Accés: Funicular de Montjuïc. Autobús 88 parada Moll Sud- Moll Oest.

Preu: Gratuït. Entrada al Castell de pagament. Consultar tarifes

PER SABER-NE MÉS:
Podeu consultar l'article "F. Ferrer i Guàrdia: ideòleg i pedagog", de Pere Solà a L'Avenç número 2, del maig de 1977. On s’interpreta la figura de Ferrer i Guàrdia així com el seu paper en el moviment racionalista en la primera dècada del segle.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.