L’impacte del surrealisme al Regne Unit

Redacció L'Avenç

dimarts, 23 de octubre del 2018

Expo-Miro-Miro-2

Cartell de l'exposició Miller i el surrealisme

La Fundació Joan Miró i la Fundació BBVA presenten l’exposició Lee Miller i el surrealisme a la Gran Bretanya. La mostra, que es podrà veure des del 31 d’octubre al 20 de gener del 2019, està comissariada per Elenor Clayton, i proposa una aproximació a un dels pols més importants de la complexa xarxa internacional del moviment surrealista [+].

Aquesta exposició convida a descobrir les activitats del cercle surrealista en terres britàniques des de la mirada d'una de les seves integrants més destacades, la fotògrafa nord-americana Lee Miller. Ella i el seu company, l'artista anglès Roland Penrose, van exercir d'ambaixadors de la causa surrealista al territori britànic i també van mantenir una estreta relació amb Joan Miró, qui va tenir un contacte permanent amb l'escena britànica. Un contacte que va culminar, l'any 1964, amb una exposició monogràfica a la Tate Gallery.

Amb la figura de Miller com a eix vertebrador, l'exposició es centra en el període que va de la dècada dels ans trenta fins a principis dels cinquanta del segle passat, a través de nou capítols que permeten adquirir un coneixement més profund de l'impacte del moviment surrealista al Regne Unit i la seva dimensió internacional. I ho fa a través d’una selecció de pintures, escultures i fotografies de Joan Miró, Man Ray, Paul Nash, Salvador Dalí, Eileen Agar, Max Ernst, Henry Moore, Leonora Carrington, Yves Tanguy, Roland Penrose i Lee Miller, entre d'altres.

INFORMACIÓ:

Lloc: Fundació Miró

Dates: del 31/10/2018 al 20/1/2019

Horaris: de 10 a 18 hores. Visites comentades (en català i en castellà) partir de l’11 de novembre. Consultar horaris.

Preu: exposició temporal, 7 euros. Consultar tarifes.

Per a més informació, consulteu les activitats relacionades amb l’exposició.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.