L’arbre de la memòria

Redacció L'Avenç

dimarts, 13 de març del 2018

Els dies 16, 17 i 18 de març a la Plaça Sant Jaume es durà a terme l’Arbre de la memòria, una instal·lació artística de vídeo mapping, llum i so en projeccions 3D la façana de l’Ajuntament. Aquesta intervenció artística es fa coincidir amb què fa exactament 80 anys, van tenir lloc els bombardejos més cruents sobre la ciutat de Barcelona durant la Guerra Civil. [+]

LArbre-de-la-Memòria-1-760x428

L’arbre de la Memòria vol expressar la imatge de la vida i de la nostra humanitat. La figura de l’arbre és axial, connecta la terra amb el cel, però també s’arbora i creix en l’horitzontalitat a través de branques i fruits. Un arbre gegantí es dibuixarà a la façana de l’Ajuntament de Barcelona a partir de petits traçats curts, interromputs, fent referència al bombardeig discontinu que va ordenar Mussolini i que va sembrar el terror en la població. Cada traç es relaciona sinestèsicament, en un mateix acte perceptiu, amb un fil de veu, subtil, individual, però que sumats acaben creant un cor global, un clam a la pau i a la llibertat.

Es tracta d’una obra adreçada a la ciutadania i que constitueix un dels actes centrals del projecte Barcelona bombardejada 1936- 1939. Està organitzat pel Centro di Studi sul Cinema Italiano (CSCI). Comissariat per Daniela Aronica, directora del CSCI, i sota la direcció de Xavi Bové.

INFORMACIÓ:
Dates: 16, 17 i 18 de març

Lloc: Ajuntament de Barcelona, Plaça Sant Jaume, 1, 08002 Barcelona. Telèfon: 934 02 70 00.

Accés: Metro L4 parada Sant Jaume. Autobús 45, 120, V15 i V17 parada Via Laietana - Jutjats.

Preu: Gratuït.

PER SABER-NE MÉS:

Podeu consultar l'article "La campanya aèria contra Catalunya durant la Guerra Civil (1936-1939)”, que correspon al número 344 de L'Avenç. On s’explica el bombardeig de la població civil per part de l’aviació franquista i dels seus aliats italians i alemanys que constitueix l’episodi més tràgic viscut pels catalans en el segle XX.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.