L'Alternativa mostra la seva cartellera de cine independent a Barcelona

Redacció L'Avenç

dilluns, 12 de novembre del 2018

cartell festival cinema

El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa torna al CCCB i altres escenaris de la ciutat per celebrar la seva 25a edició. Durant una setmana, del 12 al 18 de novembre, el festival oferirà un complet programa de projeccions i activitats que aposten per la diversitat i que conviden a la reflexió per un cinema més lliure, innovador i compromès [+].

Un any més, la programació de l’Alternativa aposta per la independència creativa i el risc de l’autor, amb l’objectiu d’apropar al públic un cinema que és difícil de veure en circuits comercials convencionals.

En aquesta 25a. edició, en la secció oficial de llargmetratges competiran nou pel·lícules internacionals: América, d'Erick Stoll i Chase Whiteside (Estats Units); Black Mother, de Khalik Allah (Estats Units); El silencio es un cuerpo que cae d'Agustina Comedi (Argentina); La casa lobo, de Joaquín Cociña i Cristóbal León (Xile); Our New President, de Maxim Pozdorovkin (Estats Units / Rússia); Teatro de guerra, de Lola Arias (Argentina / Espanya / Alemanya); The Image You Missed, de Donal Foreman (Estats Units); Trote, de Xacio Baño (Espanya / Lituània); i Una vez la noche, de Antonia Rossi (Xile).

Per la seva banda, en la secció oficial de curtmetratges competiran 19 films internacionals, entre ells A Brief Spark Bookended by Darkness, de Brent Green (Estats Units); Dva na dva (Two for Two), de Jelena Oroz (Croàcia); El cielo de los animales, de Juan Renau (Argentina); Между кадрами(In Between Takes), d'Alexei Dmitriev (Rússia); La Mesa, d'Adrian Garcia Gomez (Estats Units); Las fuerzas, de Paola Buontempo (Argentina); Las Nubes, de Juan Pablo González(Mèxic) i Mon amour, mon ami, d'Adriano Valerio (Itàlia / França); Mountain Plain Mountain, de Daniel Jacoby i Yu Araki (Espanya / Japó).

A L’Alternativa d’aquest any se sumen també dues noves sessions especials: un monogràfic dels curtmetratges de Xacio Baño i la preestrena del documental Idrissa, crònica d’una mort qualsevol, de Xavi Artigas i Xapo Ortega (Metromuster).

El festival es completa amb altres activitats paral·leles com ara xerrades, col·loquis i tallers cinematogràfics de guió, muntatge i sobre l’ofici cinematogràfic.

MÉS INFORMACIÓ:

L’Alternativa. Festival de Cinema Independent de Barcelona.

Dates: del 12 al 18 de novembre

Lloc i preus: Consultar programació.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.