Jornada d'homenatge a Pompeu Fabra a Prada de Conflent

Redacció L'Avenç

dilluns, 03 de desembre del 2018

jornada-homenatge-fabra_noticia

Aquest any es compleix un segle i mig del naixement de Pompeu Fabra. Per commemorar aquesta efemèride, Prada de Conflent serà l’escenari, el pròxim 15 de desembre, d’una jornada d’homenatge al filòleg català, conegut com el seny ordenador de la llengua catalana, amb diferents activitats [+].

Pompeu Fabra, gramàtic i artífex del català modern, morí a l’exili a Prada el dia de Nadal del 1948. En el marc dels actes de commemoració dels 150 anys del naixement del lingüista més important del país, el Museu Memorial de l’Exili (MUME) i la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals organitzen, amb la col·laboració de l’Associació d’Amics del MUME, la Fundació Pau Casals, el Centre d’Estudis sobre Dictadures i Democràcies (CEDID-UAB) i el Grup d’Estudis de Literatura Catalana Contemporània (GELCC-UAB), una jornada dedicada a homenatjar el Mestre i a exposar la situació de Fabra, la seva obra i la dels seus deixebles entre 1939 i 1948.

Al matí tindrà lloc a Prada (Conflent) l’homenatge a Pompeu Fabra, que començarà a les 11.30, amb una ofrena floral i una visita al cementiri on és enterrat, i una lectura de textos, a cura de Maria Campillo. A continuació, es realitzarà un itinerari pels llocs on visqué el Mestre en aquesta localitat, a cura de Mònica Montserrat i David Paloma.

A la tarda, després del dinar (13.00 hores), la celebració es traslladarà al MUME de la Jonquera on tindrà lloc, a les 16.00 hores, una taula rodona moderada per Xavier Luna-Batlle (UAB), sota el títol La llengua i els lingüistes a l’exili, i amb la participació de Josep Ferrer Costa (director de la Fundació Pere Coromines) i Josep Murgades (UB) com a ponents.

Més informació:

Data: 15 de desembre del 2018.

Lloc: Prada de Conflent-La Jonquera

Preu: (Inclou desplaçament i dinar): 40 €

Inscripcions: fins al 10 de desembre (Places limitades)

MUME

Carrer Major, 43-47 - 17700 La Jonquera

+34972 556 533 - info@museuexili.cat

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.