Infants en temps de guerra, al Born

Redacció L'Avenç

diumenge, 14 de octubre del 2018

Infants sota les bombes

Dins el cicle Mirades des del Cinema, el Born CCM ofereix la projecció de vuit pel·lícules acompanyades de col·loqui amb crítics i especialistes, entorn a l'experiència dels nens en diversos conflictes bèl·lics.[+]

El Born CCM acull fins el 31 de març del 2019 Una infància sota les bombes, una exposició que ens apropa a les infanteses truncades per una guerra que va fer perdre el seu món a tantes nenes i tants nens obligats a participar-hi sense ús de raó. Al voltant d’aquesta mostra i dins el cicle Mirades des del Cinema, el Born va iniciar el passat 5 d’octubre un passi de vuit sessions amb la projecció de vuit pel·lícules destinades a veure com el cinema ha reflectit l’experiència dels infants en temps de guerra des de formes i òptiques variades.

La ficció i el documental, així com la imatge real i l’animació, han explorat tant les pors i les ferides dels més petits en situacions de conflicte com la seva capacitat de resistència, la voluntat de supervivència. Així ho vol demostrar aquest cicle, conduït per Jordi Picatoste, autor de Paraísos perdidos. La infancia en 50 películas (UOC, 2018) i que cada divendres ofereix després del visionat del film programat, la possibilitat d’aprofundir-hi amb la participació en un debat amb crítics i especialistes.

Tot i que el cicle ja va començar el 5 d’octubre, encara hi ha la possibilitat d’apuntar-se i disfrutar d’un programa amb títols com Alma Mater, Voces inocentes Luis Mandoki, Mèxic, 2014), Lore (Cate Shortland, Alemanya, 2012), Nacido en Gaza (Herman Zin, Espanya, 2014) o Clamor de indignación (Charles Chrichton, Regne Unit, 1947), entre d’altres.

MÉS INFORMACIÓ:

Dates: Fins el 22 de desembre. Consultar programació.

Lloc: Sala Moragues. El Born CCMMercat del Born. Plaça comercial, 12. 08003 Barcelona

Preu: 3 euros per sessió. Cal fer una reserva prèvia trucant al 93 256 68 50 o per correu a reserveselbornccm@eicub.net

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.