Elèctric i llunyà a la Tecla Sala

Redacció L'Avenç

dilluns, 22 de gener del 2018

Elèctric i llunyà

"Elèctric i llunyà" és una exposició del Centre d'Art Tecla Sala que vol relacionar el llenguatge fotogràfic i la percepció, a través dels sentits visual i olfactiu. Aquesta compta amb una selecció de 87 obres d'alguns dels més destacats fotògrafs contemporanis nacionals i internacionals. [+]

La col·lecció en la qual es basa l'exposició va ser iniciada l'any 1978 i batejada pel poeta i artista Joan Brossa. La col·lecció pretén ensenyar-nos a olorar a través de l'art i ensenyar-nos a mirar través de l'olor.

L'agrupació de les fotografies fetes a partir de sintonies estètiques i conceptuals, es complementen amb notes olfactives que acompanyen als visitants durant tot el recorregut. A més, al llarg de l'exposició també es poden llegir petits textos, frases o aforismes que acompanyen a les sensacions olfactives.

Per a cadascun dels ambients, s'han creat essències que responen a associacions entre el fet visual i el fet olfactiu, proposant una experiència única per als sentits. Com a gest especial, el perfumista Ernesto Ventós, el qual dóna nom a l'exposició amb la seva expressió "Elèctric i llunyà" ha creat una essència vinculada a la història de Tecla Sala.

A més, el dia d'inauguració (25 de gener a les 19.30 h.), el Servei educatiu obre un espai de joc i experimentació per a totes les edats anomenat "Toca Tecla". Una proposta lúdica i estimulant per desplegar la creativitat. Una manera d'explorar amb els sentits i el propi descobriment.

INFORMACIÓ:
Dates: del 25 de gener de 2018 al 6 de maig de 2018
Lloc: Centre d'Art Tecla Sala, Espai 2. Av Josep Tarradellas i Joan, 44, 08901 Hospitalet de Llobregat. Telèfon: 934 03 26 20.
Accés: Metro L1 parada Torrassa. Autobús L16 parada Rosalía de Castro - Av. del Carrilet
Preu: Entrada lliure.

PER SABER-NE MÉS:
Podeu consultar l'article "Diògenes o una manera d'estar en el món", de Susanna Portell, a L'Avenç 422, de l'abril de 2016. On també al Centre d'Art Tecla Sala, l'acompanyen vint artistes per escoltar la lliçó d'un savi grec, Diògenes de Sinop.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.