El número de primavera d'Els Marges ja la venda

Redacció L'Avenç

dimarts, 26 de juny del 2018

Els Marges 115 - Primavera de 2018

Aquest nou número de Els Marges s’obre amb un article en què Roser Casamayor s’aproxima al motiu del riure en el poemari Les dones i els dies, de Gabriel Ferrater, a través de l’anàlisi aprofundida dels trenta poemes en què apareix aquest motiu recurrent. [+]

El següent estudi, elaborat per Joan Costa, presenta una sèrie de reflexions a propòsit de la Gramàtica de la llengua catalana i l’Ortografia catalana, les dues obres normatives d’aparició més recent que, juntament amb el Diccionari de la llengua catalana, formen el que s’ha anomenat la nova tríada normativa de l’Institut d’Estudis Catalans. El darrer article de la secció «Estudis» el devem a Moisès Llopis i Jaume Subirana. Tracta del seguit d’iniciatives culturals que Francesc Trabal va liderar des de l’exili xilè i aporta dades inèdites sobre les relacions que Trabal va establir amb el PEN Club de Xile i sobre l’editorial de literatura infantil Rapa Nui. A la secció «Cartes i documents», es pot llegir un relat inèdit de Jesús Moncada, «L’eternitat», acompanyat d’una introducció en què Artur Garcia Fuster explica el procés de descoberta d’aquest conte i el contextualitza en el conjunt de l’obra moncadiana. Tot seguit, Albert Ventura dona a conèixer una sèrie de cartes adreçades per Vicenç Riera Llorca a Joan Triadú, datades entre 1952 i 1987, tant des de l’exili mexicà com des de Catalunya, després del seu retorn, el 1969. El número es tanca amb la secció habitual de ressenyes.

Podeu consultar el sumari i accedir als continguts aquí. Us recordem que la revista es distribueix a llibreries i la podeu comprar en paper aquí, o bé en la versió digital aquí i aquí. Si us hi voleu subscriure, per només 33 € l'any, cliqueu aquí i la rebreu puntualment a casa vostra a més d'estalviar-vos temps i diners.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.