El Museu Abelló de Mollet del Vallès

Redacció L'Avenç

divendres, 09 de novembre del 2018

Museu Abelló

El Mirador zero d'aquest mes presenta el Museu Abelló de Mollet del Vallès. Emplaçat en un edifici modernista del 1908, va ser reformat als anys 1990 per convertir-lo en un espai modern i funcional. Des de la seva inauguració el 29 de març de 1999, acull una part del fons de la col·lecció que el pintor i col·leccionista Joan Abelló (1922-2008) va donar a la seva ciutat natal. [+]

La primera i segona planta de l’edifici acullen la col·lecció permanent, amb dues exposicions: L’art modern a la Col·lecció Abelló, s. XIX-XX i Abelló, un tast. La planta baixa disposa d’una sala d’exposicions temporals i l’espai de L’Aparador, dedicat a la producció i difusió de les arts visuals. A la sala del soterrani, destinada a cursos, conferències i petites exposicions, es projecta un audiovisual didàctic sobre la figura de l’artista.

Però, a més a més de pintor, Abelló fou també un col·leccionista apassionat que va aplegar milers de peces, obres d’art i objectes de tota mena que encabia a la casa on va néixer, situada a tan sols uns metres de la seu del Museu. Coneguda com la Casa del Pintor, aquesta petita joia és una porta oberta a la vida bohèmia, culta i desenfadada d’Abelló. Al seu interior s’obre al visitant tot un univers amb sostres pintats; parets plenes d’art; vitrines amb miniatures, porcellana i vitralls; vestits i maniquins de diverses èpoques i procedències; mobiliari; art asiàtic, negre i tauromàquia; pintures, esbossos i escultures dels autors més destacats dels segles XIX i XX, com Mir, Sorolla, Picasso, Brossa o Dalí.

INFORMACIÓ:

Museu: carrer Berenguer III, 122
La Casa del Pintor: carrer Lluís Duran, 90
08100 Mollet del Vallès
Tel. 93 544 50 99

www.museuabello.cat

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.