Curs sobre grans personatges de la Catalunya medieval i moderna

Redacció L'Avenç

dijous, 08 de març del 2018

A partir del dia 15 i els 3 dijous següents es durà a terme al Museu Egipci de Barcelona el curs sobre grans personatges de la història de la Catalunya medieval i moderna. El curs és impartit pel Dr. Valentí Gual doctor en Història Moderna i professor titular de la Universitat de Barcelona. [+]

pere-ii

El propòsit del curs és presentar quatre personatges destacats de la història de Catalunya i situar-los en el context històric. Es parlarà de la realitat social, econòmica, política i cultural que els va tocar viure i fins a quin punt hi van influir.

La primera Sessió es parlarà sobre Pere el Cerimoniós o 'el del punyalet' un gran comte-rei, amb mig segle de regnat com a bagatge (1336-1387). La segona sessió sobre Ferran II el comte-rei més important de la casa de Trastàmara i el darrer representant de la mateixa a la corona catalanoaragonesa (1479-1516). En la tercera sessió sobre Antoni Roca el bandoler més famós de la Catalunya de mitjans del segle XVI. I la quarta sessió sobre Pau Claris diputat eclesiàstic de la Generalitat i president en el convuls trienni 1638-1641.

INFORMACIÓ:
Dates: Dijous, a partir del 15 de març.

Lloc: Museu Egipci de Barcelona, carrer de València, 284, 08007 Barcelona. Telèfon: 934 88 01 88.

Accés: Metro L5 parada Diagonal, L4 parada Girona. Autobús 39, 47 parada Pau Claris-Mallorca.

Preu: 75 €.

PER SABER-NE MÉS:

Podeu consultar l'article "La ciència catalana medieval", que correspon al número 41 de L'Avenç. On es parla de Pere el Cerimoniós en relació al monestir de Ripoll i altres personatges importants com Ramon Llull, Arnau de Vilanova i la cartografia mallorquina.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.