Curs: La memòria i els llocs de la transmissió.

Redacció L'Avenç

dimecres, 14 de febrer del 2018

Tots els dijous des del 15 de febrer fins al 8 de març a l’auditori annex del carrer Comercial, 5 del Born CCM s’impartirà el curs: La memòria i els llocs de la transmissió. Una perspectiva de gènere, dirigit per Fina Birulés. El curs constarà de 4 sessions sobre gènere, memòria, transmissió i reconeixement. [+]

CARTELL_A3_

El curs se centra en el problema de la transmissió en una època en què el lligam amb el passat s’ha tornat problemàtic i alhora necessari. Des de fa unes quantes dècades, l’horitzó futur ha perdut la potència simbòlica que havia tingut i se’ns apareix ple de perills i creix la sensació d’un gran tràfec amb la memòria, estranyament entremesclada amb una forta sensació de pèrdua de l’experiència. Partint d’aquest diagnòstic del nostre present, l’objectiu de les quatre sessions és reflexionar entorn de l’actual «gir cap a la memòria».

Així mateix, es traçarà una cartografia d’usos del concepte de «transmissió» que ens permetrà, d’una banda, obrir nous interrogants al voltant de la crisi contemporània en l’experiència del temps i, d’altra, mostrar altres formes de transmetre des dels marges de la tradició. Les inscripcions es poden fer de dilluns a divendres de 9.30 a 19 h trucant al 93 256 68 50 o a reserveselbornccm@eicub.net.

INFORMACIÓ:
Dates: del 15 de febrer fins al 8 de març del 2018.
Lloc: Born CCM, Plaça Comercial, 12, 08003 Barcelona. Telèfon: 932 56 68 51

Accés: Metro L4 parada Jaume I. Autobús 39, 51, H14 parada Estació de França.

Preu: 25 €

PER SABER-NE MÉS:
Podeu consultar l’aparador de L'Avenç 438, de l’octubre de 2017. On es parla del llibre: "Entre la solitud i el somni. Notes sobre literatura, memòria i identitat", de Carson McCullers, que a través de 24 contes ens transmet la seva memòria i records.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.