Convocatòria oberta al X Premi Crims de Tinta

Redacció L'Avenç

dijous, 08 de novembre del 2018

x_premio_crim_tinta

Has escrit una novel·la negra, policíaca o d’intriga en català? És una obra inèdita i no l’heu presentat a cap concurs? Fins al 28 de desembre sou a temps d’entrar a la convocatòria del X Premi Crims de Tinta, organitzat per RBA-La Magrana en col·laboració amb BCNegra. [+]

El premi, de periodicitat anual, està dotat amb 5.000 euros per un únic guanyador, una quantitat que més enllà de la quantia implica fer realitat el somni de publicar, ja que segons les bases, “es pagarà en concepte de bestreta de drets d'autor per l'edició de l'obra premiada en forma de llibre, en qualsevol tipus de format o presentació, inclosos el de butxaca i l'e-book”.

Però per fer-ho possible, caldrà que els candidats presentin la seva novel·la, amb una extensió mínima de 150 fulls (2.100 espais per pàgina) com a molt tard el 28 de desembre (14.00 hores). El Premi s'atorgarà per votació d'un jurat format per cinc membres designats per RBA i el nom del guanyador es farà públic entre març i abril del 2019.

El premi Crims de Tinta fou instituït l’any 2008 pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, coincidint amb els següents objectius: commemorar els 25 anys de la Llei de creació del cos de Mossos d’Esquadra; celebrar la culminació del seu desplegament territorial; fomentar la creativitat literària en llengua catalana en aquells gèneres que tracten de temàtiques relacionades amb els àmbits competencials del Departament; i aprofundir en la integració social dels fets policials, i apropar la cultura i la policia.

El 2017, Joan Miquel Capell ha estat el guanyador de la novena edició del Premi Crims de Tinta, amb l’obra ‘Wad-Ras’, basada en un cas real investigat per l’autor com a mosso d’esquadra.

MÉS INFORMACIÓ:

Data límit d’entrega d’originals: 28/12/2018 (14.00 hores).

Lloc d’entrega: Els originals s'han d'enviar a nom de RBA Libros, S. A., Avda. Diagonal, 189, 08018 de Barcelona, o al correu electrònic premicrimsdetinta@rba.es.

Consultar les bases de la convocatòria.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.