Conferència Crims contra la humanitat

Redacció L'Avenç

dissabte, 27 de gener del 2018

Arran del Dia internacional de la memòria de l’Holocaust que es commemorava ahir i la prevenció dels crims contra la humanitat, la filòsofa Donatella Di Cesare pronunciarà una conferència per tal de reivindicar la necessitat de mantenir-ne viva la memòria. [+]

adaptive-images

El motiu de la conferència és parlar del terme «crims contra la humanitat», que pot semblar abstracte però que té en el seu origen un esdeveniment històric molt concret: l’Holocaust.

Donatella Di Cesare, que ha dut a terme una valuosa aportació en aquest àmbit d’estudi, ajudarà a comprendre que, al contrari del que generalment es creu, l’Holocaust no és un capítol tancat i conclòs. Més aviat vivim a l’ombra d’Auschwitz; perquè, una vegada introduït a la història, allò monstruós es pot repetir.

L’acte estarà presentat per Angelo Gioè que és el director de l’Institut Italià de Cultura de Barcelona.

INFORMACIÓ:
Dates: Dijous 1 de febrer del 2018. De 18.30 a 20.00 h.
Lloc: CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona). Carrer de Montalegre, 5, 08001 Barcelona. Telèfon: 933 06 41 00.
Accés: Metro L1 parada Universitat. Autobús 120 parada Montalegre - Valdonzella
Preu: 3 euros.

PER SABER-NE MÉS:
Podeu consultar l'article "La memòria de l'ofensa", de Teresa Muñoz, a L'Avenç 280, del Maig del 2003. On ens introdueix Primo Levi, un dels molts que van viure l'holocaust. Ell va ser deportat a Auschwitz i en acabar es va convertir en una figura molt important de l’escriptura italiana.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.