Comença el mes de març també a L'Avenç

Redacció L'Avenç

dimecres, 28 de febrer del 2018

L'Avenç 444 març 2018

Ja està a la venda el número de març de L’AVENÇ. A la coberta, uns treballadors de The New York Times component la portada de l'1 de juliol de 1971 en què s'anunciava que el Tribunal Suprem autoritzava la publicació dels anomenats "papers del Pentàgon" en nom de la llibertat de premsa. [+]

El centenari de la Revolució Russa ha revitalitzat l’interès per entendre l’evolució cap al règim de Stalin, i ha donat lloc a nous estudis com el que es ressenya en aquest número. Una altra figura, ben diferent, també d’abast mundial és Pablo Picasso, l’obra del qual no deixa de ser constantment revisitada. És justament la seva menys coneguda faceta d’escriptor la que evoca ara Fèlix Fanés. Pel seu costat, Margarida Casacuberta rescata la figura oblidada del periodista i poeta modernista Rafael Nogueras Oller, sorgit de l’ambient picassià d’Els Quatre Gats. L’entrevista d’aquest mes és amb el professor i exconseller Andreu Mas-Colell, una de les autoritats mundials en el camp de la teoria microeconòmica. En el bloc de ressenyes culturals, Lluís Muntada escriu sobre l’última novel·la de Maria Guasch, Els fills de Llacuna Park, i Imma Merino recorda els films que analitzen la relació entre la premsa i el poder a propòsit de l’estrena de «The Post».

Podeu consultar el sumari i accedir als continguts aquí. Us recordem que la revista es distribueix a quioscos i llibreries i la podeu comprar en paper aquí, o bé en la versió digital aquí i aquí. Si us hi voleu subscriure, per només 60 € l'any, cliqueu aquí i la rebreu puntualment a casa vostra cada inici de mes, a més d'estalviar-vos temps i diners, juntament amb els suplements.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.