Arriba el Festival de literatura MOT

Redacció L'Avenç

Entre el 15 i el 24 de març tindrà lloc el festival de literatura MOT de Girona-Olot 2018 que aquest any arriba a la seva cinquena edició sota el lema “Literatura encarnada”. Enguany el festival reflexiona sobre el compromís de la literatura a partir de l’experiència viscuda. El comissari del MOT 2018 serà el periodista, filòsof i escriptor Josep Ramoneda. [+]

mot2018-1024x675

El MOT 2018 tindrà lloc enguany a Girona del 15 al 17 de març a la Biblioteca Carles Rahola i a Olot, del 22 al 24 de març, a la sala El Torín. De nou la seva programació principal acull una quinzena de converses literàries amb escriptors de prestigi, periodistes i altres experts.

Ramoneda proposa un viatge a través de diferents autors, provinents de llocs molt diversos amb les càrregues de vida corresponents, que han fet de l’escriptura un exercici a la vegada d’experiència de la realitat i de pintar-se a si mateixos. Un recorregut que ens portarà des de la literatura d’alliberament personal fins als textos de resistència, passant per un llarg recorregut de narracions i relats que fan emergir experiències i memòries col·lectives encara borroses que tenen capacitat transformadora.

El programa d’aquesta cinquena edició l’integren fins a quaranta autors, deu dels quals vénen del panorama literari internacional: Erri De Luca (Itàlia), Ngugi Wa Thiong'o (Kènia), Andreï Makine (Rússia), Philippe Sands i John Carlin (Regne Unit), Mircea Cartarescu (Romania), Bashkim Shehu (Albània), Hakan Günday (Turquia) i Salem Zenia (Cabília, Algèria).

Un any més L'Avenç hi serà present com a mitjà col·laborador.

INFORMACIÓ:

Dates: Des de dijous 15 de març.

Lloc:
GIRONA: Biblioteca Carles Rahola, carrer d'Emili Grahit, 4C. Telèfon: 972 20 22 52.

OLOT: Sala El Torín, Carrer Roser, 13. Telèfon: 972 268 961.

Preu: Grauït.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.