1968: l’any que va sacsejar el món

Redacció L'Avenç

dimarts, 10 de abril del 2018

El Centre d’estudis històrics internacionals i la Xarxa de Biblioteques de Barcelona organitza el cicle de conferències “1968: l’any que va sacsejar el món” coordinat per Paola Lo Cacio on s’intentarà fer un quadre de conjunt de la significació de l’any 1968 com a procés històric de caràcter global. [+]

68_Bib

La primera conferència tindrà lloc el 24 d'abril amb Andreu Mayayo anomenada "El 68, fenòmen global" i es durà a terme a la Biblioteca Poblenou-Manuel Arranz. Posteriorment el 3 de Maig es farà "L'altre 68: la Primavera de Praga" a la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda. El 8 de Maig a la Biblioteca Vallcarca- Penitents-Maria Antonieta Cot tindrà lloc "El 68 i el moviment de les dones" de Gemma Torres. El 15 de Maig amb Daniel Roig "El Maig Francès" a la Biblioteca Vil·la de Gràcia. Posteriorment "La Xina i la Revolució cultural" amb Paola Lo Cascio el 23 de Maig a la Biblioteca, i l'endemà a la Biblioteca Trinitat Vella "El 68 a Espanya" amb Joan Roger. I per últim els dies 28 i 30 de Maig "Antiimperialisme i lluita pels drets civils als EUA" amb José Manuel Rúa a la Biblioteca Ignasi Iglesias-Can Fabra i "El 68 a Itàlia, noves polítiques i ascens dels extremismes" amb Alberto Pellegrini a la Biblioteca Sagrada Família- Josep M. Ainaud de Lasate.

Data

Del 24 d’abril al 30 de Maig

Lloc

Diverses Biblioteques de Barcelona

Organitzat:

CEHI i Xarxa de Biblioteques de Barcelona

PER SABER-NE MÉS:
Podeu consultar l'article "L'Europa del 1968" d'Antònia M. Perelló del número 291 de L'Avenç. On es parla dels successos que es van donar al llarg d'Europa en un any tan significatiu com va ser el 1968 i de la revista Interfunktionen que va catalitzar la resposta a l'art autosatisfet de la Documenta 4.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.