La Bianyal 2016

Redacció L'Avenç

dijous, 06 de octubre del 2016

Cartell la Bianyal 2016

El proper cap de setmana (dissabte 8 i diumenge 9 d’octubre) l’Associació Binari i l’Ajuntament de la Vall de Bianya ens conviden a una nova edició de la "la Bianyal", una proposta cultural que combina l’art contemporani i el turisme pel patrimoni de la Vall de Bianya. Es tracta d’una activitat destinada a tots els públics que planteja una ruta guiada en la qual els espais visitats s'aprofiten com a escenari per dur a terme intervencions d’art contemporani. Així, doncs, es produeix una simbiosi entre un element efímer (les intervencions artístiques) i un que ens suggereix eternitat (els espais d’interès patrimonial). [+]

L’Associació Binari neix a Olot arran de la mobilització ciutadana contra el tancament de l’Espai ZER01 i de l’Àrea de creació contemporània d’Olot. Davant d’aquestes pèrdues per a l’àmbit artístic, Binari sorgeix amb l’objectiu de promoure activitats culturals que facilitin l’emergència de la creativitat i fomentin l’esperit crític dels ciutadans.

L’objectiu de l’associació es concreta a partir de vàries iniciatives, entre les quals trobem activitats, exposicions, etc. Destaquen dos itineraris celebrats en diverses edicions: "la tourbinada”, que focalitza el seu interès en una sèrie de fàbriques vora el riu Fluvià reconvertides en espais de creació, i "la Bianyal”, que va seguir amb el model de barrejar creació artística, patrimoni industrial, història i entorn natural, però en aquest cas es varen substituir les fàbriques per esglésies romàniques del territori.

En aquesta tercera edició, es visitaran les esglésies romàniques de Sant Martí del Clot i de Sant Martí de Capsec, la vall del Farró i la masia de la Coromina. Pel que fa al component de l'art contemporani, seran vuit els artistes que duran a terme les intervencions. Isabel Banal, Manel Bayo, Mireia Coromina, Regina Giménez, Mercedes Mangrané, Xevi Masmitjà, Servand Solanilla i Marc Vives. Per tal d'accedir a més informació sobre els artistes i les seves obres cliqueu aquí. Totes les visites són guiades i compten amb explicacions sobre l’entorn i les pròpies instal·lacions artístiques. El desplaçament es farà amb un mini bus, excepte alguns petits trams que es recorreran a peu.

Com a complement de “la Bianyal” també tindrà lloc el dissabte 8 d’octubre, a les 20.00h, un concert d'El Petit de Cal Eril a l'església de Santa Margarida de Bianya en el qual es podrà accedir de forma gratuïta.

INFORMACIÓ:

Data: Dissabte 8 d’octubre de 2016, a les 11 h i a les 16 h i diumenge 9 d’octubre de 2016, a les 11 h. (La durada prevista per a cada sessió és de dues hores i mitja o tres).

Lloc: El punt de trobada és a la casa de colònies la Coromina (Ctra. C-26, Km 217, la Vall de Bianya, la Garrotxa).

Inscripcions: Només es pot accedir a l’itinerari prèvia inscripció. Es pot formalitzar per correu electrònic a administracio@valldebianya.cat o per telèfon al 97 229 09 33 o, personalment, a les oficines municipals de l’Ajuntament de la Vall de Bianya. Les places són limitades i les reserves es faran segons l’ordre d’inscripció. Preu: Preu: 10€. El pagament es durà a terme al moment de començar la visita.

PER SABER-NE MÉS:

Consulteu com va ser l’edició passada clicant aquí i accedint al vídeo-resum

Isabel Banal ha col·laborat diversos cops a L'Avenç: l'any 2003, a propòsit del seu projecte Hospital 106 (amb Jordi Canudas), l'any 2009 en el llibre El paisatge d'Olot (amb Margarida Casacuberta) i, més recentment, el 2014, amb la coberta del número especial 400.

L'ARXIU DE L'AVENÇ

Des del web pots consultar tots els articles, revistes i llibres publicats des de 1977.

LA BOTIGA DE L'AVENÇ

Des de l'espai BOTIGA del web pots adquirir els llibres i revistes disponibles.